8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVisul lui Chiricheş: Real Madrid

Visul lui Chiricheş: Real Madrid

Format la Benfica Lisabona, lângă Rui Costa, Petit sau Nuno Gomez, fundaşul pandurilor, Vlad Chiricheş, visează să ajungă la o echipă mare

Vlad Chiricheş, de 21 de ani, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României în remiza albă cu Franţa, reuşind să-l anihileze pe starul lui Real Madrid, Karim Benzema. Pandurul a obţinut la final tricoul lui Benzema şi a mărturisit că „ţinta“ sa este Real Madrid. „Visez ca, într-o bună zi, să ajung la Real Madrid. De la vis la realitate este însă cale lungă“, a declarat Chiricheş pentru Evenimentul zilei. Drumul lui Chiricheş până la naţionala României nu a fost uşor. De loc din Bacău, Vlad a fost format la Şcoala de fotbal „Ardealul“ Cluj, unde a fost remarcat de Benfica Lisabona. În perioada 2007-2008 a jucat pentru echipa secundă a clubului lusitan şi a fost cooptat de câteva ori şi la echipa mare. Din păcate, s-a accidentat, iar după ce s-a refăcut, cei de la Benfica au vrut să-l împrumute în ligile inferioare din Portugalia. Atunci, Chiricheş a ales să revină în ţară şi a acceptat oferta celor de la Internaţional Curtea de Argeş, de unde, în vara anului 2010, a ajuns la Pandurii. Dacă în mandatul lui Badea, Chiricheş a început ca rezervă, Grigoraş a mizat încă de la început pe talentatul fundaş.
Petre Grigoraş a apreciat evoluţia elevului său în partida cu Franţa: „A jucat aproape perfect. Nu mi-a fost frică nici o secundă pentru el. E un jucător complet. E foarte matur, are viteză, spirit de anticipaţie şi plasament. Nu se sperie de nici un adversar şi iese cu mingea la picior. Am vorbit cu el înainte de meci, l-am încurajat, iar după joc l-am sunat şi l-am felicitat. Merită toate aprecierile pentru modul în care a evoluat contra Franţei“, a spus Grigoraş.

Afacere

Intuind că are un potenţial uriaş, conducătorii clubului Pandurii nu l-au cedat definitiv Stelei pe Vlad Chiricheş. Acesta a fost vândut lui Gigi Becali pentru 700.000 de euro, plus TVA, iar clubul Pandurii a rămas coproprietar al jucătorului, revenindu-i un procent de 20% dintr-un viitor transfer, dar nu mai puţin de 500.000 de euro. Fundaşul a acumulat 39 de partide în Liga I, majoritatea pentru Pandurii Târgu Jiu, iar din iarnă va ajunge la Steaua. „Sunt convins că la Steaua va juca titular“, susţine Grigoraş.

Vranjes, din nou la CSL

Mijlocaşul pandurilor, Stojan Vranjes, a depus un nou memoriu la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF prin care contestă măsura clubului Pandurii Târgu Jiu de a-l trimite să se pregătească alături de echipa a doua. Gorjenii s-au repliat şi i-au pus la dispoziţie bosniacului un antrenor personal.
Vranjes mai are pe rol un memoriu la CSL prin care solicită să fie declarat liber de contract deoarece clubul nu i-ar fi pus la dispoziţie în urmă cu un an şi jumătate un contract şi în limba sârbă, memoriu care este în pronunţare.

Zvonko, interzis
la Pandurii

Atacul agentului Zvonko Milojkovic, impresarul lui Vranjes, la adresa lui Petre Grigoraş nu a rămas fără răspuns. „Cine e Zvonko ăsta? Că în mod sigur, faţă de impresar nu are… Să-şi vadă de afacerile lui murdare! Eu nu sunt adunat de pe drumuri ca el. Eu am peste 250 de meciuri în prima divizie, deci nu aş avea nimic de împărţit cu un asemenea personaj pentru că niciodată nu se va ridica la nivelul meu. Dacă îl bag prea mult în seamă înseamnă că sunt un nimeni la fel ca el! Sau nu i-o fi ieşit pasienţa pe la vreun transfer şi acum dă cu noroi în toată lumea?“, a răspuns Grigoraş. Şi conducătorii pandurilor îl susţin pe Grigoraş, anunţând că nu vor mai colabora cu impresarul sârb. „Părerea mea despre impresari, în general, şi Zvonko, în particular, o ştiţi: ei sunt cancerul fotbalului. Nu vom mai permite acestui agent să se apropie de echipa Pandurii. E păcat că din cauza lui se pierde un jucător important din lot. Vranjes mai are contract cu Pandurii până în 2013“, a afirmat Temelescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII