11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii şi cheia franceză

Românii şi cheia franceză

Stadion „Naţional Arena“, astăzi, ora 21.30, TVR 1

Formaţii probabile:
ROMÂNIA: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Goian, Raţ – Cociş, Bourceanu, Lazăr – B. Nicoliţă, Marica, Tănase.
Antrenor: Victor Piţurcă

FRANŢA: Lloris – Sagna, Rami, Abidal, Evra – M’Vila, Diarra – Malouda, Nasri, Ribery – Benzema.
Antrenor: Laurent Blanc

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Tricolorii trebuie să-şi dovedească priceperea şi să desfacă apărarea lui Blanc pentru a înscrie şi a obţine o victorie, singura variantă care îi menţine în cursa pentru calificarea la CE din 2012

Calculele sunt simple în ceea ce priveşte şansele calificării României la turneul final al CE din Polonia şi Ucraina: obligatoriu trei puncte cu Franţa pentru a spera în continuare. Un egal scade considerabil probabilitatea accederii la Europeanul de anul viitor, iar o înfrângere ar pune capăt tuturor speranţelor. Aşadar, Victor Piţurcă şi ai lui au o misiune dificilă astăzi, dar nu imposibilă. Faţă de meciul precedent, cel cu Luxemburg, sunt aşteptate câteva modificări în primul unsprezece. Săpunaru va reveni în flancul drept al apărării, Chiricheş ar putea să-i ia locul lui Galamaz în centrul defensivei. Bourceanu şi Bănel Nicoliţă sunt surprizele lui Victor Piţurcă împotriva „cocoşilor“. Selecţionerul a precizat că are încredere în calităţile fundaşului Vlad Chiricheş: „Dacă va intra în teren înseamnă că am încredere în calităţile lui. De ce să se teamă? De cine? Benzema… Păi nici n-a atins mingea când am jucat cu el! Cine e Benzema, are patru picioare? Cine sunt ei? Sunt jucători valoroşi, dar şi românii au valoare. Orice jucător, oricât de mare ar fi, poate greşi. Aşa şi Chiricheş. Dar el nu are decât de câştigat la acest meci“.

Miza pe atac

Într-o conferinţă organizată ieri, Victor Piţurcă a anunţat că selecţionata Franţei nu are nici un secret pentru el. „Am analizat bine jocul Franţei, nu joacă foarte bine, dar câştigă pentru că are jucători valoroşi. La Tirana au condus repede cu 2-0 şi n-au mai forţat. De aceea au dat senzaţia că jocul lor a şchiopătat. Echipa de la «Euro» a Franţei era mai închegată, acum e în reconstrucţie. Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse bune de calificare. Dar trebuie să se mai împiedice şi Bosnia. Nu cred că le suntem superiori francezilor. Am făcut toate calculele şi nu vedem unde le-am putea fi. Le-am spus jucătorilor că din astfel de meciuri se nasc vedetele şi echipele. Aşa s-a întâmplat şi la Constanţa, la meciul cu Cehia, când am promovat cinci, şase jucători, iar în preliminariile următoare ne-am calificat în dauna Olandei“, a mai spus Piţi.

CIFRELE GRUPEI D

Clasament: 1. Franţa 16 puncte (7 jocuri), 2. Bosnia Herţegovina 13 (7j), 3. Belarus 12 (8j), 4. România 11 (7j), 5. Albania 8 (7j), 6. Luxemburg 1 (8j).
Mai sunt de jucat: astăzi: ROMÂNIA – Franţa; Bosnia – Belarus; Luxemburg – Albania; 7 octombrie: Bosnia – Luxemburg; ROMÂNIA – Belarus; Franţa – Albania; 11 octombrie: Albania – ROMÂNIA; Franţa – Bosnia.
Palmares România – Franţa: 14 meciuri în total; 3 victorii România; 4 egaluri; 7 victorii Franţa; 15-19 golaveraj. La Bucureşti s-au disputat trei meciuri între România şi Franţa, de două ori câştigând gazdele şi o dată oaspeţii. Ultimul meci: 2-0 pentru Franţa, la Paris, la 9 octombrie 2010, în actualele preliminarii ale Campionatului European. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII