10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Cîrstea câştigătoare la dublu, la Dallas
Perechea Sorana Cîrstea/Alberta Brianti (România/Italia) a câştigat finala probei de dublu din cadrul turneului de la Dallas, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cîrstea şi Brianti au trecut în finală de cuplul francez Alize Cornet/Pauline Parmentier, scor 7-5, 6-3, informează site-ul wtatour.com.

Nicoleta Grasu, pe 8 la CM
Nicoleta Grasu a ocupat ieri locul 8 în finala de la aruncarea discului, la Mondialele de atletism de la Daegu, Coreea, cea mai bună aruncare a sa măsurând 62,08 m. Noua campioană mondială este chinezoaica Yanfeng Li (66.52), urmată de Nadine Muller din Germania (65.97) şi cubaneza Yarelys Barrios (65.73). Andreea Ogrăzeanu a ratat accederea în semifinalele probei de 100 m, după ce s-a clasat pe poziţia a cincea în seria a doua, cu timpul de 11,47.  Ultimul rezultat care a permis accederea în penultimul act a fost 11,34.  Nici Cristina Casandra n-a izbutit accederea în finala probei de 3.000 m obstacole, după ce a ocupat locul şase în a doua serie de calificare.

Pistorius, semifinalist!
Sud-africanul Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic căruia i s-a permis să concureze alături de cei normali, a reuşit să intre în semifinalele probei de 400 de metri, la Mondialele de la Daegu, clasându-se pe locul 3 în seria sa (45’’39). După cursă, Pistorius a recunoscut: „A fost extraordinar să alerg aici; a fost foarte multă presiune psihică înaintea cursei, dar trebuie să muncesc mai mult pentru semifinale“. Semifinalele la 400 de metri sunt programate astăzi, ora 14.00. Jamaicanul Usain Bolt a produs ieri surpriza mondialelor. El a fost descalificat în finala de la 100 m, probă în care deţine recordul mondial (9.58 secunde),  pentru că a furat startul. În lipsa lui Bolt, cursa a fost câştigată de conaţionalul său, Yohann Blake (9.92 sec)
• Grupaj realizat de Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS