7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoua Energia, echipă cu potenţial

Noua Energia, echipă cu potenţial

Divizionara A de baschet masculin, Energia Rovinari, a terminat cu o victorie şi două înfrângeri
 Memorialul „Elemer Tordai“ de la Sibiu

Cu o echipă reformată aproape total, Energia Rovinari a pierdut primul test al verii, 64-72, cu CSU Sibiu. Noile achiziţii au debutat in corpore, inclusiv Adrian Guţoaia, abia revenit de la Jocurile Mondiale Universitare. Brandon Fields a fost cel mai bun marcator al echipei lui Slobodan Nikolic, 21 de puncte şi trei pase decisive, urmat de David Steffel, 12 puncte, 13 recuperări.
Având de partea sa şi o galerie sosită de la Târgu Jiu, Energia a câştigat cel de-al doilea joc al turneului, cu CSM Bucureşti, scor 78-72. Fields a fost şi de această dată principalul marcator, 15 puncte, urmat de pivotul ceh Steffel, 14 puncte şi Robert Gilles, 13 puncte. „Împotriva CSM-ului am avut de partea noastră fanii din Târgu Jiu care au venit să ne susţină. Acest lucru ne-a determinat să jucăm mult mai bine. Vineri, ne-am aflat la primul meci după toată această perioadă de pregătire, meci în care am jucat cu o echipă preponderent nouă. Împotriva CSM-ului cred că am jucat ceva mai bine, având în vedere că l-am avut şi pe Adrian Guţoaia în joc. Important este că mai avem la dispoziţie timp să ne pregătim pentru începutul sezonului şi, de asemenea, să ne punem la punct defensiva, pentru că în aceste meciuri nu a mers prea bine, fapt pentru care vom încerca să schimbăm sistemul“, a declarat Nikolic pentru totalbaschet.ro. În cel de-al treilea joc de la Sibiu, Energia Rovinari a cedat cu BC Mureş Târgu Mureş, scor 64-73. Cu trei victorii din tot atâtea jocuri, BC Mureş a câştigat Memorialul „Elemer Tordai“.

Nikolic: Sunt foarte satisfăcut

După primele teste ale verii, tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, se declară mulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie. Nikolic cere fanilor să susţină noua echipă, suporterii având un rol important în viitorul sezon în condiţiile în care Energia a „întinerit“ mult în această vară. „Sunt foarte satisfăcut de echipă la momentul acesta. Cred că această echipă chiar are puterea să facă un sezon bun, luând în considerare faptul că la Târgu Jiu avem un public care sunt sigur că ne va susţine şi, lăsând la o parte bugetul, care, faţă de anul trecut, este cu 30 de procente mai scăzut. Anul acesta, avem în lot jucători tineri precum Guţoaia, Fields, Gilles. Anul trecut, în echipă se regăseau şi Porter Troupe, dar şi Louis Darby care aveau totuşi mai multă experienţă şi cunoşteau mult mai bine campionatul românesc datorită perioadei lungi pe care au petrecut-o aici. Tocmai de aceea, fac apel la publicul din Târgu Jiu să încurajeze în continuare echipa şi implicit jucătorii tineri ai săi. Un atu pe care îl avem în acest sezon este rotaţia pe care o putem face între jucători, lucru ce ne va permite să avem o evoluţie mai bună pe teren“, a declarat Nikolic.

Guţoaia s-a alăturat lotului

Adrian Guţoaia, noua achiziţie a Energiei din această vară, s-a alăturat, la Sibiu, lotului gorjean, după ce s-a clasat pe locul opt cu naţionala României la Jocurile Mondiale Universitare din China. Guţoaia a contribuit cu 11 puncte la singurul succes al oltenilor la Sibiu, cu CSM Bucureşti. „Îmi pare bine ca sunt într-o echipă cu mare potenţial. Toţi suntem tineri, vrem să jucăm cât mai bine. E dorința aceea nebună pe care o am şi eu, o are toată lumea, de a juca mai bine. Începem uşor, uşor, de la meci la meci, să ne omogenizăm. Cred că avem potenţialul să facem o figură frumoasă. Energia este un club foarte cald. M-am simţit pur şi simplu ca şi cum aş fi fost primit într-o familie. Abia am apucat să mă întorc din China, deci nu am ajuns încă la Târgu Jiu, dar din ce am înţeles toată lumea este caldă şi sunt sigur că o să fie foarte bine“, a declarat Guţoaia pentru totalbaschet.ro. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS