11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Noroc cu Mingote

Stadion „Municipal“ (Sibiu), spectatorii 5.000

Voinţa: Dănălache – Forika, Cr. Apostol, N. Grigore II – I. Matei (’74, Antohi), Dâlbea, Beza, Tătar – Bunea, I. Coman (’60, R. Neguţ), I. Popa (’81, Cigan).
Antrenor: Alexandru Pelici.

Pandurii: Mingote – Viera, Chiricheş, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ (’69, Cristea), Pintilii, Vranjes – Băcilă (’72, Batin), Lemnaru (’79, Nistor), Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: I. Popa, Bunea / Băcilă, Al. Vlad

Au arbitrat: Fl. Marcu – D. Mudura, I. Timar. 

Pandurii Târgu Jiu a smuls, cu şansă, un punct la Sibiu datorită prestaţiei extraordinare a portarului Pedro Mingote

Petre Grigoraş a păstrat formula câştigătoare din jocul cu CFR Cluj, dar asta nu i-a garantat succesul şi în faţa nou-promovatei Voinţa Sibiu. Lipsiţi de atitudine, în special în partea a doua, gorjenii au câştigat un punct nemeritat. Pandurii a dominat steril prima parte şi ocaziile, puţine, au venit numai în urma unor erori personale. Angajat pe o degajare, Lemnaru a fost la câţiva milimetri să scape singur cu poarta goală, însă portarul Dănălache a fost mai rapid şi a respins in extremis (‘29). Dănălache a avut şi noroc când Cristian Apostol a respins în transversala proprie, din câţiva metri, cu capul, după o centrare a lui Stromajer (‘31). Voinţa a contat doar cu o încercare de lob de pe la centrul terenului, în urma unei degajări greşite a lui Mingote, mult peste buturile gorjene (‘33). 

Mingote, omul meciului

Pandurii a părut hotărâtă după pauză şi şi-a trecut în cont două bune ocazii. Lemnaru a şutat la colţul scurt, Dănălache a fost la post (‘47), iar Stromajer a şutat în plasa laterală (‘48). Nu a fost decât un foc de paie. Fără vlagă, pandurii au cedat iniţiativa şi Voinţa a asediat poarta oltenilor. Mingote, aproape singur împotriva tuturor, a făcut minuni în şase rânduri. Lusitanul a respins şutul din unghi al lui Popa (‘49), apoi a avut un reflex salvator la reluarea lui Matei de lângă Cardoso (‘56). O greşeală a lui Chiricheş era să-i coste pe gorjeni. Mingote a rezistat în primă fază, Beza a reluat cu boltă, însă Chiricheş s-a repliat şi a respins cu capul de pe linia porţii (‘57). Tot Mingote a ţinut tabela imaculată la şuturile lui I. Popa (‘58), Dâlbea (‘72) şi Antohi (‘78).

Grigoraş: Un punct nemeritat

Realist, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, a acceptat că echipa sa a jucat slab. „Sunt bucuros că am reuşit să scoatem un punct pentru că jocul nostru din repriza a doua a fost catastrofal. Numai paradele lui Mingote ne-au salvat. Este un punct nemeritat. Chiar dacă prima repriză am controlat-o noi, gazdele nu au ajuns la poartă, în schimb, în repriza a doua a revenit acea cădere a noastră. Repriza a doua a aparţinut în totalitate gazdelor, care ar fi meritat să câştige. Am scos un punct norocos, dar, totuşi, e un punct şi o învăţătură de minte pentru jocurile viitoare. Un rezultat care ne bucură şi le dezavantajează pe gazde“, a declarat Grigoraş.
Tehnicianul ştie ce i-a lipsit echipei sale să se impună la Sibiu. „Ne-a lipsit determinarea din jocul cu CFR. Dacă am fi avut aceeaşi atitudine, altfel ar fi decurs lucrurile. Nu a fost nici un sfert din ceea ce s-a întâmplat cu CFR. Aşa e fotbalistul. După un joc bun cu o echipă puternică apare o delăsare“, a spus Grigoraş. Şi Vlad Chiricheş a recunoscut slăbiciunile pandurilor din partea secundă. „Am avut o primă repriză bună, iar Voinţa a jucat foarte bine în repriza a doua. Noi ne-am apărat, am văzut că e greu şi atât am putut. Ne-a lipsit un pic de atitudine“, a spus şi Chiricheş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII