14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoinţă pentru victorie

Voinţă pentru victorie

Stadion „Municipal“ (Sibiu), sâmbătă, ora 18.00, DigiSport 1

Formaţii probabile:
Voinţa: Dănălache – Forika, Apostol, Grigore – Bunea, Beza, Dâlbea, Tătar – Antohi, Neguţ, I. Popa. Antrenor: Alexandru Pelici.

Pandurii: Mingote – Viera, Chiricheş, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Vranjes – Băcilă, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitri: Fl. Marcu – D. Mudura, I. Timar.

Petre Grigoraş le cere elevilor săi să ia în serios nou-promovata Voinţa Sibiu, echipă imprevizibilă în acest start e sezon, pentru a evita o înfrângere nedorită

Pentru a spera la un rezultat bun pe terenul nou-promovatei Voinţa Sibiu, Pandurii Târgu Jiu trebuie să depăşească starea de euforie instalată în urma victoriei cu CFR Cluj. Şi căldura care se anunţă la startul jocului este un adversar redutabil. Petre Grigoraş încearcă să-şi motiveze jucătorii, pus în gardă de surprizele furnizate de Voinţa în startul sezonului. „De meciurile astea mi-e cel mai mult frică. Principala condiţie pentru a avea linişte în pauza care vine e să scoatem un rezultat favorabil la Sibiu. Am tot vorbit cu ei şi le-am cerut să se concentreze asupra jocului. Vrând-nevrând, după un meci bun, intervine o stare de relaxare în rândul lor. În subconştientul lor apare ceva de genul că am bătut CFR-ul şi nu avem cum să nu învingem la Sibiu. Întâlnim o echipă ambiţioasă, imprevizibilă, care nu a pierdut decât la Mediaş, unde au avut ocazii de a marca şi au cedat pe final. O echipă harnică, disciplinată şi cu dorinţă de afirmare. Iar echipele astea sunt extrem de periculoase dacă nu le tratezi aşa cum trebuie. Dacă voi reuşi să-i conectez până la ora meciului, avem şanse să scoatem un rezultat bun şi să stăm pe un loc călduţ şi liniştitor în clasament, şi de aici vine moralul pentru perioada următoare. Nu e simplu, va fi un meci dificil, nu caut scuze. Mi-e frică şi de căldura asta mare că afectează jocul. Dar, trebuie să trecem peste toate“, a declarat Grigoraş.

Fără absenţe notabile

 Voinţa Sibiu şi Pandurii sunt la primul duel în Liga I. Petre Grigoraş are tot lotul valid, cu excepţia lui Pleaşcă, în continuare indisponibil. Pandurii a reuşit să-i recupereze pe cei trei fotbalişti cu probleme medicale după partida precedentă, în plus, revine şi Batin. „Toţi cei trei jucători care au avut probleme după meciul cu CFR – Voiculeţ, Vranjes şi Mingote – se antrenează normal şi sunt apţi pentru meciul de sâmbătă. Nu sunt hotărât dacă voi schimba sau nu echipa câştigătoare. Posibil să fac o schimbare, nu sunt decis 100%. Voi discuta şi cu ei când voi analiza aşezarea adversarilor. Sibiul foloseşte un sistem de joc diferit faţă de alte echipe din campionat“, a afirmat tehnicianul pandurilor.

De la „bibilică“ pleacă totul

Grigoraş trage speranţe că, după două jocuri cu evoluţii oscilante în deplasare, Pandurii va reuşi la Sibiu să menţină un ritm ridicat pe tot parcursul jocului. „Poate, după două deplasări în care am jucat câte o repriză, la Sibiu o să jucăm tot meciul la capacitate maximă, că, dacă jucăm aşa cum am jucat la Dinamo, am încurcat-o. Ar fi senzaţional să facem şase puncte în următoarele două etape, dar nu e chiar uşor. Aşa a gândit şi Steaua când a jucat la Sibiu, şi a trecut în cont trei puncte şi aţi văzut că au făcut egal. Şi Astra a gândit la fel, că va câştiga, şi a pierdut. După meciul cu CFR am încercat să recuperez echipa fizic. Problema este la «bibilică». De acolo se transmite orice. Dacă vom fi tari psihic, sunt convins că putem învinge orice adversar“, a mai declarat Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII