13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă ne fie de bine!

Să ne fie de bine!

România are trei echipe calificate în grupele Ligii Europa, Steaua, Rapid şi FC Vaslui, în timp ce Dinamo și Gaz Metan Mediaș și-au arătat limitele

Echipele Steaua Bucureşti, FC Vaslui şi Rapid au obţinut calificarea în grupele Ligii Europa, iar Dinamo şi Gaz Metan Mediaş au ratat prezenţa în această fază a competiţiei, în urma rezultatelor înregistrate  joi seară, în manşa secundă a play-off-ului.
Formaţia Steaua Bucureşti a fost prima echipă din cele cinci angrenate în play-off-ul Ligii Europa care a obţinut calificarea în grupe, în urma remizei, scor 1-1 (0-0), din meciul cu ŢSKA Sofia, din deplasare, după ce în tur românii se impuseseră cu 2-0. În meciul de la Sofia, golurile au fost marcate de Cristian Tănase, pentru Steaua, în minutul 73, şi Michel Platini, pentru ŢSKA, în minutul 83.
FC Vaslui a obţinut şi ea calificarea, în ciuda înfrângerii, scor 0-1 (0-0), din deplasare, cu echipa cehă Sparta Praga. Vasluienii s-au impus în tur cu scorul de 2-0. Singurul gol al meciului de la Praga a fost marcat de Pamici, în minutul 59. Ultima echipă calificată în grupele Ligii Europa a fost Rapid Bucureşti, care a remizat, la Timişoara, scor 1-1 (1-0), cu echipa poloneză Slask Wroclaw, giuleştenii impunându-se şi în tur cu 3-1. Pentru giuleșteni a marcat Pancu (‘12), în timp ce pentru polonezi a punctat Sobota (‘90).
Celelalte două formaţii româneşti din play-off, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, au ratat şansa de a accede în grupe.
Dinamo a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 2-3 (1-1), meciul disputat cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava, după ce şi în tur pierduse cu scorul de 1-2. Pentru „câini“ au marcat Torje (‘45) şi Ţucudean (‘90), în timp ce golurile ucrainenilor au fost reuşite de Januzi (‘37) şi Barannik (‘73), (‘78).
La rândul său, Gaz Metan Mediaş a învins, la Cluj-Napoca, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia austriacă Austria Viena, însă a ratat calificarea, deoarece în tur a pierdut cu 1-3. În meciul de la Cluj, golul ardelenilor a fost reuşit de Hoban, în minutul 40.

Adversari acceptabili în grupe

 Cele trei formații din România și-au aflat vineri adversarele din grupele Ligii Europa în urma tragerii la sorți efectuate la Monaco. Steaua a fost repartizată în Grupa J, alături de Schalke 04 (Germania), Maccabi Haifa (Israel) şi AEK Larnaca (Cipru), şi porneşte ca favorită la calificare, alături de echipa lui Ciprian Marica. Rapidul se va lupta pentru un loc în primăvară cu PSV (Olanda), Hapoel Tel-Aviv (Israel) şi Legia Varşovia (Polonia), în timp ce Vasluiul va trebui să înfrunte adversare care ar fi putut evolua fără probleme în Champions League. Favorite în grupa moldovenilor sunt Lazio (Italia), Sporting Lisabona (Portugalia) şi FC Zürich (Elveţia). 
Meciurile din faza grupelor se vor desfăşura în perioada 15 septembrie – 15 decembrie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII