10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObreja s-a retras din conducerea FRB

Obreja s-a retras din conducerea FRB

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja (foto), s-a retras ieri din conducerea forului, toate prerogativele sale revenindu-i lui Nicolae Constantinescu, secretarul general al FRB. Este prima mişcare făcută de acesta după ce Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a ameninţat că, dacă acesta va rămâne în funcţie, FRB va fi dezafiliată, iar pugiliştii români nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.
Rămâne de văzut dacă AIBA va fi de acord cu această decizie, ţinând cont că a impus 1 septembrie ca termen-limită pentru schimbarea lui Obreja din fruntea FRB. Alegerile pentru stabilirea noului preşedinte al FRB se vor desfăşura pe 28 octombrie, iar Obreja îşi va depune candidatura doar dacă va câştiga litigiul pe care îl are cu AIBA, la care va primi o sentinţă de la TAS pe 21 septembrie. Obreja spune că nu s-a autosuspendat, ci că a respectat cererea AIBA din 9 august, de organizare a altor alegeri: „Nu m-am autosuspendat şi nici nu îmi dau demisia pentru că nu mă recunosc învins în faţa unor abuzuri. Am solicitat o decizie a Biroului Federal în această privinţă, care a decis să organizăm alegeri, dar în termenul prevăzut de statut. Nu am făcut acum delegare de competenţă, pentru că o făcuserăm cu opt luni în urmă în privinţa boxului amator“, a declarat Rudel Obreja, citat de prosport.ro. Aceeaşi sursă a menţionat că două persoane şi-au exprimat dorinţa de a candida la funcţia de preşedinte, antrenorul Titi Tudor şi craioveanul Fănel Trandafir, în prezent vicepreşedintele FRB.  În acest moment, conform statutului, pentru funcţia de preşedinte la box nu poate candida decât o persoană care este în conducerea FRB.

Spune că Morariu e sluga AIBA

Rudel Obreja l-a atacat dur pe şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, considerând că acesta face jocurile forului internaţional de box. „Octavian Morariu e sluga AIBA. În loc să ia apărarea federaţiilor naţionale pe care le patronează, el stă în genunchi în faţa forului internaţional din box. Face asta pentru că vrea să ajungă membru în Comitetul Internaţional Olimpic. E în stare să calce şi pe cadavre, numai să ajungă acolo. Eu sunt bărbat, nu sunt muiere. Rămân să mă bat singur cu AIBA!“, a declarat Obreja, conform libertatea.ro.
• Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII