17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFirţulescu, trei ani la Alki Larnaca

Firţulescu, trei ani la Alki Larnaca

Fostul mijlocaş al Ştiinţei va primi un salariu de 130.000 de euro pe sezon

Dragoş Firţulescu este printre ultimii jucători ai Universităţii Craiova care şi-au găsit angajamente după excluderea clubului din Bănie din competiţiile interne. Mijlocaşul de 22 de ani a semnat un nou contract. Acesta va juca în următorii trei ani pentru ciprioţii de la Alki Larnaca. „Firţulescu a semnat pentru trei sezoane cu Alki, echipă din prima ligă din Cipru, şi se pregăteşte cu noii săi colegi pentru campionatul care va începe peste o săptămână. Va primi un salariu de câteva ori mai mare decât cel de la Craiova, va sta într-un apartament închiriat de club şi va avea maşină de serviciu“, a anunţat ieri Anamaria Prodan, impresarul jucătorului.
Firţulescu se antrenase în ultima vreme singur, fiind dat afară de la echipă de patronul Adrian Mititelu pentru că a îndrăznit să îşi depună memoriu pentru a deveni liber de contract. Mijlocaşul oltean nu este primul fotbalist al Ştiinţei care îmbracă tricoul echipei Alki Larnaca, Eugen Neagoe şi Nicolae Zanfir fiind în trecut legitimaţi la gruparea cipriotă. Alţi jucători români care au mai evoluat la Alki: Bogdan Andone, Daniel Bălan, Adrian Iordache, Eduard Iordănescu şi Pompiliu Stoica.

Buleică şi Bornescu, pe picior de plecare

 Alin Buleică şi Mircea Bornescu ar putea părăsi gruparea elenă Kavala, retrogradată în Liga a II-a după ce a fost implicată în scandalul meciurilor aranjate. Sancţiunea dictată iniţial de Comisia de Disciplină a Ligii de fotbal din Grecia ar putea fi înăsprită, susţine Anamaria Prodan: „Se pune problema retrogradării celor de la Kavala în Liga a IV-a, care nu este un campionat profesionist. Prin urmare, Buleică şi Bornescu vor deveni liberi de contract, caz în care va trebui să le găsesc noi angajamente“. În această vară, sexy-impresara a intermediat plecarea mai multor jucători olteni: Dănănae la Tom Tomsk (Rusia), Gugu la Târgu Mureş, Surugiu la Alro Slatina, M. Roman la Petrolul şi Săceanu la FC Snagov. Ultimul a semnat joia trecută cu gruparea antrenată de Laurenţiu Reghecampf, iar o zi mai târziu a fost integralist în meciul cu Gloria Buzău (scor 2-0). Săceanu a fost titular şi miercuri, în meciul de Cupă contra celor de la CS Otopeni (scor 0-3), fiind înlocuit în minutul 60. Hotoboc, Gîngioveanu şi Buşu sunt singurii jucători ai Ştiinţei care nu au anunţat că şi-au găsit echipă, ultimul aflându-se în probe la Petrolul Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII