5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au obţinut 16 medalii la Universiadă

Românii au obţinut 16 medalii la Universiadă

Delegaţia României a încheiat participarea la Jocurile Mondiale Universitare (JMU), de la Shenzhen (China), cu 16 medalii, ultimele două fiind câştigate luni de echipele de gimnastică aerobică.
Gimnaştii români au obţinut medalia de aur la echipe, la egalitate cu China, şi pe cea de bronz, în concursul de grup, bilanţul total al delegaţiei României fiind astfel de 16 medalii, dintre care trei de aur. Medaliile câştigate sunt următoarele: aur – gimnastul Flavius Koczi (sol şi sărituri), echipa de gimnastică aerobică; argint: Bianca Pascu (spadă), gimnastul Marius Berbecar (paralele), înotătorul Norbert Trandafir (100 m liber), echipa mixtă de dans aerobic; bronz: Flavius Koczi (cal cu mânere), judoka Valentin Radu (cat. 90 kg), Violeta Dumitru (cat. 48 kg), Bianca Perie (aruncarea ciocanului), Cristina Bujin (triplusalt), echipa de trio aerobic, echipa de arobic grup, echipa masculină de gimnastică, echipa feminină de tenis de masă. Delegaţia României la JMU de la Shenzhen a inclus 60 de sportivi (28 de fete şi 32 de băieţi), obiectivele stabilite, de câştigare a 7-8 medalii şi alte zece clasări pe locurile 4-6, fiind deja îndeplinite. Cei 60 de sportivi studenţi au participat la nouă discipline: atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică aerobică, înot, haltere, judo, scrimă şi tenis de masă. Singurul craiovean prezent în delegaţia României, atletul Alexandru Ghinea, legitimat la Clubul Sportiv Municipal, s-a clasat pe locul şapte în seria probei de 3.000 m obstacole, nereuşind să se califice în finală.
Înaintea ceremoniei oficiale de închidere a JMU, programată aseară, România ocupă locul 18 în clasamentul pe medalii, cu trei de aur, patru de argint şi nouă de bronz. La ediţia din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz.
• Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS