6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBursucul a albit cu Volga

Bursucul a albit cu Volga

Dan Petrescu a mărturisit că meciul de duminică a fost „cel mai greu din carieră“, dar se bucură enorm că a spulberat suspiciunile de blat

Partidă dificilă pentru românii de la Kuban Krasnodar şi Volga Nizhny Novgorod, presa din Rusia preconizând un blat de toată frumuseţea, bazându-se pe relaţiile de prietenie şi de afaceri dintre conducătorii celor două grupări. Presiunea a fost enormă, dar formaţia lui Dan Petrescu şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat în faţa propriilor suporteri de o manieră categorică, scor 5-0, golurile fiind semnate de Lacina Traore (2), Gigel Bucur, Komkov şi Davydov. La finalul partidei, „Bursucul“ a declarat că acesta a fost cel mai greu meci din cariera sa şi că se bucură enorm de faptul că a ieşit bine din acest clinci. „A fost un meci extrem de dificil din cauza încărcăturii psihologice şi a tuturor discuţiilor din jurul partidei. Să fiu cinstit, victoria a fost de aur pentru noi. Presiunea a fost enormă. N-am avut loc de greşeli. A fost cel mai greu meci din cariera mea, atât ca fotbalist, cât şi ca antrenor“, a spus Dan Petrescu după partida cu Volga, citat de Sport.ro.
Pentru Kuban, Dacian Varga şi Gigel Bucur au fost titulari, ultimul fiind schimbat în minutul 77, în timp ce la Volga căpitanul Mihăiţă Pleşan şi Janos Szekely au fost scoşi de pe teren în minutul 28.
A fost o victorie istorică şi un meci al recordurilor pentru Kuban. E abia a doua oară când „galben-verzii“ reuşesc o victorie la cinci goluri diferenţă pe prima scenă (ultima dată s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani, cu Ararat Erevan), iar cele 34 de puncte pe care le-a atins echipa lui Petrescu în acest sezon, după doar 21 de etape, înseamnă stabilirea unui record. Precedentul era de 32 de puncte, dar pentru întreg sezonul 2007.
Pentru această ispravă, „SuperDan“ a primit şi un cadou din partea şefilor, l-au transferat pe fundaşul ivorian Igor Lolo, care a mai jucat de-a lungul carierei pe Genk şi Monaco, dar care are şi experienţă în spaţiul ex-sovietic, unde a jucat pentru Dnepr sau Mettalurg Doneţk. „Kuban este pentru mine un nou pas în carieră. Am avut câteva antrenamente sub comanda lui Petrescu şi pot spune că atmosfera mă încântă şi că totul este potrivit aşteptărilor mele“, a spus jucătorul pentru site-ul echipei. „Lolo este un jucător cu mare experienţă în unul dintre campionatele puternice ale Europei. Le mulţumesc şefilor echipei“, a fost reacţia „Bursucului“ după „cadoul“ primit.

„Sunt acuzat că am luat un milion“

Din tabăra Volgăi, Mihăiţă Pleşan suferă foarte tare, deoarece imaginea sa a fost „şifonată“ după acest scandal, mai ales că a fost înlocuit, în minutul 28, alături de Janos Szekely, de antrenorul Dmitri Cheryshev, pe fondul „scenariului“ care a prefaţat partida. „Vreau să-ţi zic că e o nebunie tot ce a fost aici în ultima săptămână, înaintea meciului. S-a tot vorbit şi s-a speculat pe seama faptului că noi suntem români. E o nebunie. N-am făcut niciodată vreun blat în cariera mea şi nici nu o să fac“, a spus Pleşan pentru Prosport, explicând cu lux de amănunte întreaga tevatură. „Cred că din presa rusă a pornit totul. Toată săptămâna au apărut tot felul de zvonuri, că ar urma ca eu să iau un milion şi tot felul de tâmpenii. Asta că suntem români şi aici, şi la Kuban, şi că ştiau că am vorbit la telefon cu românii de la Kuban. E normal. Suntem cinci-şase oameni într-o ţară de 145 de milioane… Nu e deloc normal ce s-a întâmplat. Mai ales că i-am spus antrenorului, înainte de meci, că mai bine nu ne bagă. Dar el ne-a spus că suntem jucători importanţi şi că are nevoie de noi. Şi apoi ne-a schimbat. Îţi dai seama, căpitanul echipei să fie schimbat în minutul 28… Nu mi-a convenit ce mi-a făcut antrenorul. În zilele următoare o să avem o discuţie atât cu antrenorul, cât şi cu preşedintele. E clar că trebuie să se schimbe ceva, pentru că nu e normal ce s-a întâmplat. Suntem profesionişti şi dăm totul pentru echipă. Ar trebui să fim trataţi la fel“, a completat Mihăiţă Pleşan. „Nu ştiu de ce a reacţionat aşa! Probabil e un jucător temperamental. S-a scos singur din joc, n-aveam ce să-i fac“, a spus, la rândul său, antrenorul Dmitri Cheryshev (42 de ani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU