17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuăm să sperăm

Continuăm să sperăm

Bilanţ pozitiv pentru echipele româneşti în play-off-ul Ligii Europa, toate cele cinci reprezentante păstrând şanse de calificare în grupe

Echipele româneşti au înregistrat trei victorii şi două înfrângeri în meciurile disputate, joi seară, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.
FC Vaslui a fost surpriza plăcută, învingând, la Piatra Neamţ, cu scorul de 2-0 (2-0), formaţia cehă Sparta Praga, prin golurile marcate de Temwanjera (‘13) şi Milanov (‘35). „Jucătorii mei merită toate felicitările, pentru că s-au autodepăşit. Este o victorie importantă, dar care nu înseamnă calificarea. Nu trebuie să ne entuziasmăm peste măsură, pentru că jocul Spartei acasă la ea va fi cu totul altul pentru că se va crea o presiune mare pe noi“, a explicat tehnicianul moldovenilor, Viorel Hizo.
O victorie frumoasă a obţinut-o şi Steaua Bucureşti, care a învins pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj-Napoca, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa bulgară ŢSKA Sofia, prin golurile reuşite de Galamaz (‘16) şi Tatu (‘77). „Au avut câteva momente bune, dar nu le-am dat nici o şansă. De abia se conturează echipa pe care o vreau, îmi aduc aminte de meciul cu Valencia, când eram terminat şi a venit Dumnezeu şi a pus mâna, atunci a început ascensiunea. În Bulgaria trebuie să mergem să luptăm şi să dăm gol. Acum nu mai am nimic cu Zicu, a fost ceva psihologic“, a spus patronul Stelei, Gigi Becali.
Rapid Bucureşti este ca şi calificată în grupele Ligii Europa, după ce a surclasat, în deplasare, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia poloneză Slask Wroclaw. Golurile echipei Rapid au fost marcate de Grigore (‘24), Roman (‘34) şi Apostol (‘79), în timp ce pentru polonezi a punctat Mila (‘16). „Au început cu emoţii, pentru că mulţi dintre jucători au fost debutanţi în cupele europene. S-a văzut asta în primul sfert de oră, pe care l-am cedat polonezilor şi am primit şi gol. După aceea însă, nu am mai avut nimic de pierdut şi din minutul 20 am făcut un meci cum ar fi trebuit“, a fost bilanţul meciului făcut de Răzvan Lucescu, tehnicianul Rapidului.

„Câinii“ au pierdut
pe final

O înfrângere neaşteptată a bifat-o Dinamo Bucureşti, care a pierdut, scor 1-2 (0-1), partida disputată, în deplasare, cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava. Pentru ucraineni au marcat Krivoşeienko (‘32) şi Rebenok (‘89), golul formaţiei dinamoviste fiind reuşit de Marius Niculae (‘58). De menţionat este faptul că formaţia bucureşteană a evoluat în zece jucători după eliminarea lui Dragoş Grigore în minutul 64. „Puteam să câştigăm. Sunt dezamăgit pentru că Dinamo n-a jucat rău. Şansele sunt în continuare egale, va trebui să marcăm la Bucureşti. Ne-a surprins eliminarea lui Grigore şi nu ne-am revenit după ce am rămas în zece. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm şi am convingerea că şi jucătorii vor face totul să batem la Bucureşti“, a spus „dresorul câinilor“, Liviu Ciobotariu.
Un retur complicat îl va avea Gaz Metan Mediaş, care a pierdut tot în deplasare, scor 1-3 (1-2), în faţa celor de la Austria Viena. Pentru Austria Viena au marcat Linz (‘7) şi Barazite (‘45, ‘61), iar pentru ardeleni a punctat Breeveld (‘25). „Teoretic, şansele s-au diminuat, dar eu sper că o să reuşim să ne mobilizăm de aşa natură încât să putem să ne calificăm. Categoric, Austria Viena nu se poate compara cu Mainz. De asta ne era şi teamă, ca jucătorii să nu trateze de sus meciul după eliminarea nemţilor“, a spus preşedintele ardelenilor, Ioan Horoba.
Meciurile retur vor avea loc pe 25 august.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS