10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCaroline Wozniacki şi-a concediat tatăl

Caroline Wozniacki şi-a concediat tatăl

Caroline Wozniacki, liderul mondial din circuitul WTA, nu va mai fi antrenată de tatăl său, Piotr, după cum informează presa daneză. Cei doi au discutat despărţirea profesională încă după turneul de mare şlem de la Wimbledon, când daneza a pierdut în faţa Dominikăi Cibulkova. Motivul pentru care Piotr a renunţat să-şi mai antreneze fiica este că sportiva de 21 de ani trebuie să-şi schimbe stilul de joc, dacă vrea să câştige un turneu de mare şlem.
Piotr Wozniacki a fost criticat pentru stilul defensiv pe care i-l impune fiicei sale pe teren, iar tenismana a practicat un joc haotic la ultimele turnee. Caroline a pierdut primul meci la ultimele două turnee, la Toronto, apoi la Cincinnati, la ambele fiind însoţită de tatăl său. „Sunt tatăl ei şi întotdeauna mă voi afla alături de ea“, a motivat Piotr Wozniacki. Presa din Danemarca susţine că familia Wozniacki a angajat deja alt antrenor, dar care nu i s-a alăturat deocamdată sportivei. Chiar dacă nu s-a anunţat oficial, se pare că noul antrenor va fi Michael Mortensen, fost jucător de tenis câştigător a cinci titluri la dublu, fost nr. 34 în această probă, acesta antrenând-o în trecut pe Na Li. Numele său nu a fost dat încă publicităţii ca sigur, deoarece se pare că acesta se află încă sub contract.

Tecău, bătut de cehi
la dublu

Nici românul Horia Tecău şi nici partenerul său de dublu Robert Lindsted nu s-au descurcat prea bine la Cincinnati, la fel ca Wozniacki, ei părăsind turneul din primul meci. Perechea româno-suedeză, cap de serie numărul 6, a fost întrecută de dublul ceh Radek Stepanek/Thomas Berdych cu 6-2, 6-7, 10-6. Înfrângerea în faţa celor doi cehi nu e tocmai bună pentru moralul lui Horia, care îi va înfrunta din nou, între 16 şi 18 septembrie, în barajul pentru Grupa Mondială din Cupa Davis. În ceea ce priveşte perechea Tecău/Lindsted, cei doi au fost eliminaţi în turul întâi şi la turneul precendent din America, de la Toronto, după ce la în debutul acestei luni jucase finala la Washington, pierdută în faţa cuplului Michael Llodra-Nemajad Zjimonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII