17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Dumitru, în căutarea aurului mondial

Alina Dumitru, în căutarea aurului mondial

România va fi reprezentată de şapte sportivi la Campionatele Mondiale de judo, individual şi pe echipe, care vor avea loc la Paris, în perioada 23-28 august. România nu a cucerit nici o medalie de aur la Campionatele Mondiale, având doar una de argint şi şapte de bronz. Aurul mondial este singura medalie care lipseşte din palmaresul Alinei Dumitru, multiplă campioană europeană şi medaliată cu aur la JO de la Beijing din 2008. Dumitru a cucerit trei medalii de bronz la Mondiale (în 2005 la Cairo, în 2007 la Rio de Janeiro şi anul trecut la Tokyo). La feminin, în afară de Alina Dumitru (cat. 48 kg), vor mai concura Corina Căprioriu (cat. 57 kg), campioana europeană de anul trecut, Andreea Chiţu (cat. 52 kg), campioană europeană de tineret în 2010, şi Ramona Enache (cat. 52 kg), campioană europeană de junioare în 1996.
„Obiectivul nostru la Mondialele de la Paris este câştigarea unei medalii şi o clasare pe locurile cinci-şapte şi am încredere că se va putea realiza“, a declarat Florin Berceanu, antrenorul lotului olimpic feminin.
La masculin, lotul are în componenţă doar trei sportivi, Dan Fâşie (cat. 66 kg), campion european de tineret în 2006, Adrian Merge (categoria 73 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU