21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOctavian Nicola şi-a reziliat contractul cu Gaz Metan CFR

Octavian Nicola şi-a reziliat contractul cu Gaz Metan CFR

Fundaşul de 30 de ani a devenit liber de contract, iar săptămâna aceasta va decide la ce echipă va juca în sezonul viitor

Venirea lui Cosmin Bodea la cârma echipei Gaz Metan CFR Craiova nu a fost de bun augur şi pentru Octavian Nicola, fundaşul craiovean fiind anunţat după câteva antrenamente că nu mai intră în vederile staff-ului tehnic. Tavi, unul dintre cei mai vechi componenţi ai echipei care acum evoluează la Severin, a ajuns vineri la un numitor comun cu oficialii clubului şi a devenit liber de contract. „Am reziliat contractul pe cale amiabilă. Mi-a fost greu, pentru că am petrecut cinci ani frumoşi la acest club, am bifat două promovări şi eram aproape şi de cea de-a treia, dar… Nu port pică nimănui. Fiecare antrenor are politica lui şi se întâmplă să nu te încadrezi în planurile sale. Mulţumesc conducerii pentru tot ce a făcut pentru mine şi le urez baftă băieţilor. Sper să promoveze în Liga I. Voi fi suporterul lor numărul unu“, a spus fundaşul central de 30 de ani.
Tavi Nicola a afirmat că nu ştie deocamdată viitoarea sa destinaţie, mărturisind că poartă discuţii cu mai multe cluburi din Liga a II-a şi a III-a. „Ce să fac acum? Mă duc la pescuit cu prietenii şi acolo am să reflectez asupra viitorului meu. Nu ştiu încotro o voi lua deocamdată. Sunt în discuţii cu mai multe echipe şi sper ca săptămâna aceasta să se rezolve. Clubul cel mai interesat de mine a fost FC Piatra Olt, care va lua locul în Liga a II-a celor de la CSM Slatina. Am vorbit cu preşedintele Gheorghe Constantin la telefon, ne-am înţeles de principiu, dar mai sunt unele probleme şi a rămas să mai discutăm zilele următoare. Mai sunt propuneri şi din Liga a III-a, dar consider că încă nu e momentul să merg la acest nivel şi că mai pot juca doi-trei ani foarte bine în eşalonul secund. Mai aştept, nu mă grăbesc să ofer un răspuns, iar până mă voi decide, mă antrenez singur“, a explicat Octavian Nicola.

Găzarii au pierdut primul amical
din Ungaria

Gaz Metan CFR Craiova a disputat sâmbătă primul joc amical din stagiul de pregătire din Ungaria, însă, din nefericire, oltenii au pierdut clar în faţa formaţiei Debrecen VSC (locul 4 în Liga I), scor 2-4 (1-2). Cei care au deschis scorul au fost găzarii, printr-un autogol al lui G. Szilágyi, presat de Laurenţiu Boroiban, după cum relatează presa ungară. Oltenii au făcut 2-0 prin Milan Mitic, care a reluat cu capul o centrare din corner bătută de Alex Neacşa, iar scorul pauzei a fost stabilit de Zahovaiko (‘40). La reluare, gruparea maghiară, care a jucat mai mult cu rezervele, a controlat ostilităţile din teren şi a reuşit să puncteze de trei ori. Prima dată a făcut-o prin Zahovaiko, care a bifat „dubla“ după o greşeală a defensivei noastre, apoi prin Illés, din penalti, după un fault al lui Florin Pârvu asupra unui atacant advers, iar rezultatul final a fost pecetluit de Péter Szilágyi, după o greşeală a lui Mihai Neagoe.
Antrenorul Cosmin Bodea a început meciul cu următorul „unsprezece“: Alex. Iordan – Olah, Bălău, Vârtic, Cruşoveanu – Mitic, Vigariu, Moutinho, Al. Neacşa – Boroiban, Trifu. Din minutul 65 au mai jucat: M. Neagoe, Firoiu, Mirescu, C. Bogdan, Fl. Pîrvu, Rioşanu, A. Coţan, I. Mitroi, D. Oprea, Chirea şi Bitiş.
Debrecen VSC i-a avut pe teren pe: Verpecz – Bernáth, G. Szilágyi, Mijadinoszki, Fodor – Z. Nagy, Spitzmüller, Alisic, Illés – P. Szilágyi, Zahovaiko. Pe parcurs au mai intrat: Lucas, Szécsi şi Salami.
Următorul amical al găzarilor va avea loc mâine, contra formaţiei ungare Balmazujvarosi (Liga a III-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU