8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoinea şi Unguru refuză stagiul la liga secundă

Voinea şi Unguru refuză stagiul la liga secundă

Pandurii Târgu Jiu încearcă să-i direcţioneze pe Albert Voinea şi Daniel Unguru către Liga a II-a, însă jucătorii refuză să se despartă de gruparea de prima ligă

Petre Grigoraş şi-a creionat lotul pentru ediţia viitoare a Ligii I şi le-a recomandat tinerilor jucători Albert Voinea şi Daniel Unguru un stagiu la Liga a II-a, absolut necesar, în opinia tehnicianului, pentru ca fotbaliştii să se întoarcă mai puternici. „Voinea a fost plecat la lotul naţional Under 19, îmi pare rău că nu a fost reţinut şi pentru meciurile oficiale. El face parte din lot, dar săptămâna aceasta voi hotărî dacă îl voi opri şi pe el în lotul de 24-25 de jucători pentru acest campionat. Este un jucător tânăr, cu calităţi, ca şi Unguru, dar care are nevoie de jocuri. Decât să stea şi să prindă 5-10 minute la Liga I sau să joace la Liga a III-a, din punctul meu de vedere ar fi mai bine ca ei să joace măcar un tur sau un campionat la Liga a II-a. Ca jucători sub 21 de ani ar avea avantajul să joace meci de meci şi asta contează“, a declarat Grigoraş. Jucătorii refuză să părăsească gruparea gorjeană, chiar dacă despărţirea ar fi temporară. „Albert Voinea a avut o ofertă de la Luceafărul Oradea, nou-promovată în Liga a II-a, un club cu condiţii deosebite, însă jucătorul a declinat oferta. Daniel Unguru este dorit de Săgeata Năvodari, unde are şanse să joace în Liga a II-a, acolo unde l-am împrumutat şi pe Ionuţ Constantin. Momentan, aşteptăm ca jucătorul să dea un răspuns. E un copil legat de familie, dar trebuie să înţeleagă că e spre binele lui să plece să joace la Liga a II-a. Ar conta foarte mult pentru cariera lui. Noi nu putem, însă, să-i forţăm pe jucători“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Dacă vor refuza împrumuturile la Liga a II-a, probabil, cei doi vor evolua în Liga a III-a pentru Pandurii II.

Grigoraş Jr., încă
în evaluări

Alexandru Grigoraş a evoluat destul de puţin în stagiul din Austria, insuficient pentru o evaluare pertinentă, din cauza unei probleme medicale la spate. Fiul tehnicianului a suferit o mică intervenţie chirurgicală la o clinică din Viena, iar acum se află în repaus, urmând să-şi reia antrenamentele săptămâna viitoare. Tehnicianul se va hotărî în perioada următoare dacă-l va opri pe fiul său în lot. „Nu este atât de grav pe cât se preconiza. A fost o problemă destul de serioasă pe care, probabil, a ascuns-o, a mascat-o într-un fel, o durere la spate, dar acum este destul de bine şi sper să se fie bine cât mai repede. O să discutăm situaţia lui în viitor. Important a fost ca el să fie sănătos. Nu contează dacă va rămâne sau nu la Pandurii. E drept, l-am văzut mai mult decât altădată, dar mai puţin în ultimele partide din acest stagiu din Austria. E greu să iei o decizie, dar, din punctul meu de vedere, mă aşteptam la mai rău. Acesta este răspunsul meu“, a declarat Grigoraş.

Pandurii, pepinieră pentru primele ligi

După ce i-a direcţionat pe Andrei Antohi şi George Neagu la echipe din Liga I, Voinţa Sibiu, respectiv CS Mioveni, Pandurii mai are încă jucători disponibili pentru grupările interesate. Sorin Chiţu, golgheterul Ligii a II-a sezonul trecut, este în continuare fără angajament după ce nu s-a înţeles cu Voinţa Sibiu. Şi Florin Popa este aproape de Liga I, fiind în vizorul echipei CS Mioveni, dar deocamdată se pregăteşte cu Săgeata Năvodari, club care doreşte să-l cumpere definitiv. Dacă cei enumeraţi mai sus sunt „vandabili“, nu acelaşi lucru se poate spune despre Florin Hidişan. „Hidişan a fost propus la mai multe echipe, dar nu am primit nici un răspuns că l-ar dori cineva. Dacă juca mai mult sezonul trecut, acum probabil era la Lankaran. Finanţatorii de acolo s-au opus transferului după ce au văzut că el a evoluat doar câteva minute în campionatul precedent. Încercăm să-i găsim şi lui echipă“, a mai declarat Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS