11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPoloiştii au pierdut la scor cu Serbia

Poloiştii au pierdut la scor cu Serbia

Nationala de polo a României a fost învinsă, ieri-dimineaţă, la Campionatul Mondial de la Shanghai, de deţinătoarea trofeului Serbia, scor 5-12 (1-3, 1-3, 1-3, 2-3), în cea de-a doua partidă din grupa B, informează Mediafax. Pentru Serbia au marcat Pijetlovici (4 goluri), Udovicici (3), Prlainovici (2), Avramovici (1), Cuk (1) şi Nikici (1), replica tricolorilor, antrenaţi de Istvan Kovacs, venind de la C. Radu (2), Negrean (1), Kadar (1) şi Buşilă (1). Campioana mondială, Serbia, a obţinut a doua victorie din grupa B şi este lideră cu patru puncte, în timp ce România a rămas pe locul trei, fără nici un punct, deoarece a pierdut şi primul meci, cu Australia, scor 8-9. Ultima partidă a României din grupa B este programată mâine dimineaţă, cu China, în care o victorie este egală cu calificarea mai departe. Prima clasată din fiecare din cele patru grupe se va califica direct în faza sferturilor de finală, în timp ce formaţiile clasate pe locurile doi şi trei vor juca încrucişat, pentru celelalte patru locuri calificante în sferturi, pe 24 iulie. Echipele de pe ultimul loc din fiecare grupă vor juca pentru clasarea finală pe locurile
13-16. Câştigătoarele din sferturile de finală, meciuri programate pe 26 iulie, vor disputa semifinalele, care vor avea loc două zile mai târziu. Finalele şi meciurile de clasament vor avea loc pe 30 iulie.
Naţionala de polo a României a înregistrat nouă participări la Campionatul Mondial, cel mai bun rezultat fiind locul cinci, în 1975. La ultima participare, la ediţia din 2009, la Roma, România a ocupat locul şapte. Primele trei clasate la Campionatul Mondial din 2011, de la Shanghai, se vor califica la Jocurile Olimpice de la Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS