17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiţă, între Bihor şi Alro

Niţă, între Bihor şi Alro

Mijlocaşul de 25 de ani nu a ajuns încă la un acord cu FC Bihor şi ar putea juca tot în Oltenia, dar la Alro Slatina, echipă care l-ar vrea sub formă de împrumut, dar fără să achite vreo sumă de bani rivalilor de la Gaz Metan CFR

Aflat sub contract cu Gaz Metan CFR Craiova, Cătălin Niţă nu este dispus să continue la Severin, fiind tentat să o ia de la început cu alt club. La începutul săptămânii s-a „repezit“ până la Oradea împreună cu impresarul său, Lucian Mincu, pentru a discuta un posibil transfer la FC Bihor, echipă care s-a arătat în dese rânduri interesată de el, însă negocierile au stagnat, deoarece oficialii ardeleni se grăbeau să plece în Elveţia, la Lausanne, pentru a-şi susţine cauza la TAS, cu privire la promovarea în Liga I. Pe drumul de întoarcere, cei doi craioveni au fost contactaţi telefonic de preşedintele grupării Alro Slatina, Jean Niţulescu, astfel că părţile s-au pus la masa tratativelor. Oferta, nedivulgată de jucător şi impresar, a fost convenabilă pentru jucător, care îşi doreşte mult să evolueze la gruparea de pe malul Oltului. „Înainte îmi doream să merg la FC Bihor, dar acum, după oferta celor de la Alro, aş vrea la Slatina. Banii sunt cam la fel, însă e vorba de distanţă, aş fi mai aproape de casă. Alro mă vrea sub formă de împrumut, dar nu vor să dea nimic pe mine şi aici este o problemă, pentru că Gazul nu vrea să plec gratis. Cei de la Bihor mi-au zis să vin mâine (astăzi – n.r.) la club, să discutăm, dar nu ştiu ce o să fac“, a spus Cătălin Niţă.
La rândul său, impresarul Lucian Mincu a declarat că discuţiile nu s-au finalizat cu nici una dintre echipe şi că, în curând, se va cunoaşte destinaţia mijlocaşului craiovean: „S-au mai împotmolit lucrurile, dar se vor descurca în curând. Eu zic că până sâmbătă este posibil să ştim unde va juca băiatul. Niţă este un jucător tânăr, ambiţios şi talentat, iar acum are nevoie să joace şi să progreseze“.

Găzarii vor bani, Niţulescu a cam renunţat

Contactat telefonic, preşedintele grupării Gaz Metan CFR, Răzvan Lupu, a afirmat că nu s-a primit nici o ofertă oficială pe numele lui Cătălin Niţă şi a punctat că orice jucător este de vânzare dacă suma satisface pretenţiile clubului. „Ştim că Niţă vrea să plece şi că este în discuţii cu mai multe echipe, dar noi nu am primit nici o ofertă pe adresa clubului. Am mai spus-o şi o repet: orice jucător este de vânzare pentru suma potrivită. Noi pe Niţă nu am cerut o sumă foarte mare, nu am cerut nici măcar 20 la sută din cât am investit. Gratis nu pleacă“, a punctat Răzvan Lupu, care ieri a parafat şi înţelegerea cu firma de echipament sportiv Adidas. „Vom avea linie completă de la Adidas. Avem două echipamente de joc alb-albastre şi unul de rezervă verde. Dacă lucrurile merg bine, o să continuăm colaborarea şi în viitor“, a punctat Lupu.
La rândul său, preşedintele aluminiştilor, Jean Niţulescu, a mărturisit că era interesat de Cătălin Niţă doar dacă venea la Slatina fără bani, întrucât lotul este într-o proporţie destul de mare definitivat. „Niţă este un jucător interesant. Am vorbit cu el şi cu impresarul lui, dar nu suntem dispuşi să plătim o sumă de bani pentru împrumutul lui. Lotul este 90 la sută definitivat, avem deja 22 de jucători, în plus astăzi (ieri – n.r.) i-am prelungit înţelegerea lui Mircea Voicu… Cu bani nu ne interesează“, a spus conducătorul de la Alro Slatina.
Întrebat despre modul în care decurg lucrurile în cantonamentul de la Donji Milanovac, Jean Niţulescu a afirmat că aluminiştii se prezintă bine din punct de vedere fizic şi că au stabilit şi trei jocuri amicale. „Pregătirea decurge bine, Corneliu Papură era mulţumit. Nu au mai venit alţi jucători în cantonamentul din Serbia şi nici nu or să vină. S-au stabilit şi trei partide de verificare, pe 16, 20 şi 22 iulie, cu echipe din liga a doua din Serbia, dar nu
le-am reţinut numele“, a afirmat Jean Niţulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS