16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe podium la Mondiale

Pe podium la Mondiale

Karateka de la CS Universitatea Craiova s-au întors de la Campionatul Mondial de la Moscova cu o medalie de argint şi una de bronz

După ce au dominat fără drept de apel competiţiile naţionale, karateka de la CS Universitatea Craiova, pregătiţi de Geri Mitroi, s-au făcut remarcaţi şi la concursurile de anvergură. Adnana Popa, Ionuţ Mitrică, Alexandru Ghilă şi Marius Florescu s-au întors cu medalii de la Campionatul Mondial de karate shotokan, desfăşurat în capitala Rusiei, Moscova, cu participarea a 1.000 de sportivi din 35 de ţări.

Adnana Popa este şi campioană europeană

Adnana Popa, care la sfârşitul lunii mai şi-a trecut în palmares titlul de campioană europeană la kumite individual, juniori, a obţinut la Moscova locul trei, tot la kumite, categoria 59 de kilograme, fiind oprită în drumul spre titlul mondial de o rusoaică, reprezentanta ţării gazdă adjudecându-şi ulterior medalia de aur.
Sportiva din Bănie a concurat aproape de miezul nopţii, din cauza numărului mare de participanţi. „Adversarele nu au fost cu mult peste mine. Poate că rusoaica, singura care m-a învins, a fost mai talentată, a avut un moral mai puternic şi era susţinută de public“, a spus ieri Adnana. Karateka a mai obţinut un loc cinci la shobu ippon, o probă tradiţională.
Echipa masculină de kata, juniori, de la CS Universitatea, alcătuită din Ionuţ Mitrică, Alexandru Ghilă şi Marius Florescu, a obţinut în capitala Rusiei medalia de argint, fiind depăşită doar de reprezentativa Rusiei.
„Acum nu ne mai gândim că suntem vicecampioni mondiali, ci la ceea ce avem de făcut în continuare. Trebuie să muncim mai mult ca să ieşim campioni. A contat, poate, că am chiulit la vreun antrenament“, a spus Ionuţ Mitrică. Marius Florescu a completat: „Este o medalie care îmi dă curaj pentru competiţiile viitoare. Am întâlnit adversari puternici, în finală Rusia, şi consider că sincronul lor a fost mai bun“.
În plus, Ionuţ Mitrică s-a clasat pe locul cinci la kata individual, juniori, iar Alexandru Ghilă şi Marius Florescu au făcut parte din echipa României de kumite, juniori, care a ocupat tot locul cinci.

Au concurat noaptea şi era să piardă avionul

Antrenorul Geri Mitroi a apreciat că rezultatele din Rusia, o medalie de argint, una de bronz şi trei locuri cinci, sunt mulţumitoare, date fiind condiţiile în care s-a desfăşurat competiţia. „Deşi nu ne aşteptam, a fost o competiţie prost organizată, deoarece pe lângă Campionatul Mondial a mai avut loc şi o Cupă Mondială pentru copii şi a fost un program încărcat, obositor pentru sportivi. Până concurau nu aveau spaţii unde să se odihnească sau să facă încălzirea. Adnana a concurat la ora 23.30, iar băieţii au fost la un pas să piardă avionul spre România, pentru că programul concursului a suferit modificări, întârziindu-se foarte mult. În plus, arbitrii erau majoritatea din Rusia, iar unii dintre ei nu erau prea bine pregătiţi. Din România am fost eu şi un arbitru din Sibiu şi de câte ori le spuneam ceva în engleză spuneau că nu înţeleg limba. Ne-am fi dorit mai mult, dar în condiţiile date sunt binevenite aceste rezultate. Florescu şi Ghilă sunt la prima participare la Mondiale şi au luat medalie“, a spus antrenorul de la CS Universitatea.

Badea le-a promis premiere

Prezent la conferinţa de presă, directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a promis că va recompensa sportivii medaliaţi la Mondiale. „Deşi suntem un club care are resurse financiare limitate, am reuşit să premiem întotdeauna sportivii performeri şi aşa se va întâmpla şi acum. Secţia de karate o avem de la începutul acestui an, pentru a da posibilitatea sportivilor valoroşi de la Liceul cu Program Sportiv «Petrache Trişcu» să continue activitatea la seniori. Încercăm să le punem la dispoziţie tot ce au nevoie pentru a face sport de performanţă“, a spus conducătorul clubului universitar, care a plătit cheltuielile pentru deplasarea în Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS