11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele tricolore, locul doi în Australia

Spadasinele tricolore, locul doi în Australia

Echipa feminină de spadă a României, alcătuită din Loredana Iordăchioiu-Dinu, Anca Măroiu, Ana Maria Brânză şi Simona Alexandru, a câştigat puncte preţioase după ce s-a clasat pe locul doi la Sidney, la etapa de Cupă Mondială

Echipa feminină de spadă a României, pregătită de antrenorul craiovean Dan Podeanu, a încheiat pe locul doi
concursul de la Sidney (Australia), din cadrul Cupei Mondiale, desfăşurat weekend-ul trecut.
Loredana Iordăchioiu-Dinu, sportivă legitimată la CS Universitatea Craiova, Anca Măroiu, Ana Maria Brânză şi Simona Alexandru (toate trei de la Steaua Bucureşti) au fost învinse în finala competiţiei de la Antipozi de către reprezentantele Chinei, scor 29-27.
Înainte de ultima confruntare, româncele trecuseră, pe rând, de scrimere din Hong Kong (28-15), Ungaria (45-37) şi Suedia (45-42).
În urma situării pe locul doi la Sidney, tricolorele se menţin pe prima poziţie în clasamentul mondial, cu 328 de puncte acumulate la şase competiţii, patru anul acesta (etape de Cupă Mondială) şi două în 2010 (Campionatul European şi Campionatul Mondial.

Urmează Europenele
 
În drumul spre Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, spadasinele pregătite de Dan Podeanu, campioane mondiale în 2010, mai au de confirmat rezultatele bune la patru competiţii, anul acesta la Campionatul European din luna iulie de la Sheffield (Marea Britanie) şi Campionatul Mondial de la Catania (octombrie), iar anul viitor la două etape din cadrul Cupei Mondiale, programate până în luna aprilie.
Pe locul doi în clasamentul internaţional se află echipa Chinei, care are cu 2 puncte mai puţin decât România, 326, podiumul fiind completat de Italia (294 de puncte). Poziţia în clasamentul mondial este de bază în obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Londra. România poate să ajungă la Londra fie dacă se clasează în primele patru locuri mondiale, fie să fie cea mai bună echipă din Europa clasată pe locurile 5-16. Automat, trei românce pot concura şi la individual. Dacă nu, spadasinele pregătite de Dan Podeanu vor lupta pentru cele două locuri libere repartizate Europei.
Tot la Sidney, înainte de confruntarea pe echipe s-a desfăşurat şi concursul individual, „Challlenge Australia“, dar cele patru spadasine din România nu s-au apropiat de podium. Cea mai bună clasare a avut-o Simona Alexandru, locul 23, în timp ce Ana Maria Brânză a ocupat locul 35, Loredana Iordăchioiu – locul 51, iar Anca Măroiu – locul 59. Victoria a revenit rusoaicei Lubov Şutova. În clasamentul general, cel mai bun loc îl ocupă Simona Alexandru – 12. Ana Brânză se află pe 16, Loredana Iordăchioiu – pe 26, iar Anca Măroiu – pe 32. Tricolorele ar trebui să revină astăzi din Australia şi nu vor lua vacanţă, urmând să se pregătească pentru Europenele de la Sheffield.

Concurenţă mare
la individual

Despre rezultatele din Australia a vorbit ieri Dumitru Popescu, antrenorul Loredanei Iordăchioiu-Dinu de la CS Universitatea Craiova: „Este un rezultat excepţional locul 2 obţinut de echipa României la Sidney, având în vedere diferenţa de fus orar şi faptul că fetele au concurat pe patru continente la interval scurt de timp. Ele au nevoie să confirme rezultatele bune la Europene şi Mondial, competiţii la care se vor acorda mai multe puncte, pentru a menţine şanse mari de calificare la Olimpiadă. La individual, concurenţa este acerbă, pentru că sunt ţări care nu au şanse să se califice cu echipa şi au una sau două reprezentante care trag tare pentru Jocurile Olimpice“.

Unde au luat puncte tricolorele

2010: Campionatul European Leipzig – locul 5 (32 p); Campionatul Mondial – locul 1 (128p); 2011: etape de Cupă Mondială: Barcelona – locul 4 (36p), Leipzing – locul 3 (40 p), Rio de Janeiro – locul 3 (40 p) şi Sidney – locul 2 (52p). Podiumul mondial: 1. România 328p, 2. China 326p, 3. Italia 294p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS