11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa lui Dan Petrescu a uimit întreaga Rusie

Echipa lui Dan Petrescu a uimit întreaga Rusie

Formaţia pregătită de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, a reuşit duminică seară o victorie de senzaţie, câştigând în deplasare pe Rubin Kazan, scor 2-0. Pentru Kuban, care a avut o cotă de nouă la casele de pariuri pentru succes, au marcat Zelao (‘53), care a reluat cu capul o centrare din corner, de pe partea dreaptă, a lui Dacian Varga, şi Gigel Bucur (‘71), care a ridiculizat întreaga apărare a gazdelor, încheindu-şi acţiunea cu un şut sub transversală. Victoria de pe terenul lui Rubin îi asigură „Bursucului“ liniştea necesară pentru a pregăti asaltul final în vederea calificării în play-off-ul pentru cupele europene, campionatul Rusiei urmând să fie întrerupt pentru aproximativ o lună. După acest rezultat surprinzător, Kuban Krasnodar ocupă locul şase, la zece puncte de liderul autoritar ŢSKA Moscova şi la cinci puncte de locul doi.
Reacţiile din presa rusă au fost pe măsura surprizei produse de Kuban, Dan Petrescu fiind considerat un adevărat „magician“. „Petrescu a stopat-o pe Rubin! Rubin şi-a întrerupt seria de zece meciuri fără înfrângere, cedând acasă în faţa lui Kuban“, a notat Gazeta, în timp ce RBC a punctat că „Rubin Kazan le-a oferit o surpriză total neplăcută fanilor, pierzând pe teren propriu în faţa lui Kuban. Formaţia din Krasnodar a reuşit să-şi revină, plecând în vacanţă într-o stare plăcută“. O altă publicaţie, TVNZ, i-a acordat foarte multă atenţie şi lui Gigel Bucur: „A reuşit un gol superb, a driblat cinci jucători şi a marcat sub bară! Kuban nu a venit fără motiv în capitala Tatarstanului, a obţinut cele trei puncte. Şi nu întâmplător“.

„Aşteptam de mult această victorie“

După meci, Dan Petrescu a afirmat că îşi dorea de mult o victorie atât de răsunătoare şi că nu înţelege de ce s-a discutat despre demiterea sa după cele trei înfrângeri consecutive ale echipei Kuban Krasnodar. „A fost o victorie foarte importantă pentru Kuban, una dintre cele mai importante din istoria clubului. Rubin pierde foarte rar acasă, iar noi aşteptam de mult această victorie. Să nu neglijaţi faptul că Rubin n-a mai pierdut pe teren propriu de mai bine de un an! Am arătat un joc de o calitate extraordinară. Am jucat pentru rezultat, l-am dorit din tot sufletul. Am jucat bine şi în ultimele trei meciuri, dar nu am putut să câştigăm. Acum însă lucrurile au stat altfel“, a spus tehnicianul român. „Este rău când se spune despre un antrenor că ar trebui demis după trei înfrângeri, dar este plăcut că lumea spune că Lokomotiv Moscova şi Chelsea s-au interesat de mine. Înseamnă că am depus o muncă bună“, a punctat Dan Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS