21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Niţă, dorit de FC Bihor

Cătălin Niţă, dorit de FC Bihor

Mijlocaşul de bandă stângă ar putea pleca de la Gaz Metan CFR Craiova, dar transferul său este condiţionat de rămânerea orădenilor în Liga I

Ignorat în ultima perioadă de staff-ul tehnic, mijlocaşul Cătălin Niţă se gândea serios să părăsească Gaz Metan CFR Craiova în această vară încă din retur, mai ales dacă Jerry Gane rămânea antrenor. Venirea lui Cosmin Bodea pe banca tehnică nu a schimbat prea tare lucrurile, şi asta pentru că jucătorul de 25 de ani a primit o ofertă tentantă de la FC Bihor, club care a promovat din punct de vedere fotbalistic în Liga I, dar care nu şi-a obţinut licenţa şi are de aşteptat decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne (TAS) cu privire la viitorul său. Practic, aici s-au împotmolit lucrurile pentru Niţă, pentru că jucătorul nu vede cu ochi buni schimbarea în cazul în care orădenii nu vor juca pe prima scenă. „Se stabilise cam totul cu FC Bihor. Tot ce mai trebuia era să facă o ofertă scrisă către Gaz, să achite transferul, şi eu mergeam acolo. Lucrurile s-au complicat brusc, pentru că nu au primit licenţa pentru Liga I şi trebuie să aşteptăm decizia TAS-ului. Cei de acolo mi-au spus că mă vor şi dacă rămân în Liga a II-a, dar eu nu sunt de acord cu asta, merg la Oradea doar dacă sunt în Liga I. Nu văd de ce aş pleca acum. La Severin, lucrurile s-au aşezat şi sunt condiţii excelente. Nu am de ce să mă plâng, mai ales că a venit domnul Bodea la echipă şi există un proiect serios. Aşa, mai am ofertă de la Alro Slatina, dar ce rost are? Schimb «aerul» doar dacă vorbim de Liga I“, a spus Niţă, unul dintre cei mai vechi componenţi ai Gaz Metan CFR. „Nu vreau să vorbesc de ce a fost în campionatul trecut. Am jucat, într-adevăr, mai puţin, n-am mai intrat în vederile lui Jerry, dar nu sunt supărat. Important este ce va fi, iar eu vreau să joc şi pentru asta o să mă pregătesc cum pot de bine“, a completat Cătălin Niţă, care mai are un an de contract cu Gaz Metan CFR.

„Pleacă doar în Liga I“

Conducerea găzarilor nu este străină de interesul celor de la FC Bihor pentru Cătălin Niţă şi anunţă că nu se va opune vânzării sale dacă suma este cea dorită. „Ştim că îl vor, dar noi nu am primit nici o ofertă oficială. Am înţeles că totul depinde de rămânerea orădenilor în Liga I… Noi nu o să ne opunem plecării lui Niţă, dar mai întâi Bihorul trebuie să ne facă o ofertă şi să ne punem de acord cu preţul, altfel nu avem ce discuta. În Liga a II-a nu pleacă nimeni. Jucătorii noştri au drumul deschis doar pentru Liga I“, a spus preşedintele Răzvan Lupu, înainte să plece într-o minivacanţă.
Oficialul găzarilor a vorbit şi despre situaţia lui Laurenţiu Boroiban, aflat de la începutul săptămânii în pregătiri cu Petrolul Ploieşti. „Boroiban a primit acceptul nostru să se antreneze cu Petrolul şi, dacă îl va convinge pe Vivi Răchită, poate semna. Până acum nu a venit nici un răspuns de la Ploieşti“, a punctat Răzvan Lupu.
Contactat telefonic, „Boro“ a afirmat că nu a fost abordat deocamdată de tehnicianul „lupilor galbeni“ şi că el îşi doreşte să evolueze cu Petrolul în Liga I. „Nu am vorbit decât generalităţi cu domnul Răchită, nimic
despre transfer. Nu mă prea bagă nimeni în seamă pe aici… Voi discuta cu prima ocazie, pentru că deja m-am lovit la antrenamentul de dimineaţă (ieri – n.r.) şi nu vreau să-mi rup picioarele degeaba. Eu mă pregătesc în continuare şi sper să conving, pentru că vreau să joc în Liga I“, a spus Boroiban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS