18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi cere executarea Ştiinţei

Piţi cere executarea Ştiinţei

Instanţele civile au fost solicitate în stingerea conflictului dintre Piţurcă şi finanţatorul Adrian Mititelu, dar războiul poate fi de lungă durată

Fostul manager al Ştiinţei, Victor Piţurcă, apelează la instanţele civile pentru a-şi recupera cele şapte milioane de euro pe care instanţele sportive au decis că le are de primit de la patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Este vorba 1,8 milioane de euro – prima de instalare, 5 milioane de euro – clauză de reziliere a contractului, şi încă 200.000 de euro – restanţe salariale. Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF a decis în luna martie că Victor Piţurcă este îndreptăţit să primească aceşti bani. Mititelu a reacţionat şi s-a adresat instanţelor civile încercând să suspende decizia comisiilor FRF. Mai mult, l-a reclamat pe Piţurcă la DNA. Văzând că Mititelu nu are de gând să-şi plătească datoria, Piţi a ales şi el calea instanţelor civile, deschizând o acţiune la Tribunalul Bucureşti, în care cere judecătorilor să execute clubul pentru datoria de şapte milioane de euro. „A avut loc un proces, o acţiune în care cer executarea şi voi face tot posibilul să recuperez banii“, a dezvăluit Victor Piţurcă la 3TV. După cum se ştie, şi Silvian Cristescu, fostul preşedinte al Universităţii, l-a reclamat pe Mititelu pentru că patronul Ştiinţei nu i-a restituit sumele de bani pe care Cristescu susţine că le-a adus la club, peste 600.000 de lei.

Gică Popescu: E groaznic ce se întâmplă la Craiova

Fost jucător al Ştiinţei şi al echipei naţionale, Gheorghe Popescu a declarat că i se pare „groaznic“ ceea ce se întâmplă la clubul din Bănie, considerând, ca mulţii alţii, că fără juveţi Liga I va fi mult mai săracă. „Mi se pare groaznic ce se întâmplă la Craiova. Niciodată nu mi-am închipuit Liga I fără Universitatea Craiova. Este mult mai săracă. Este fără acel produs suculent pe care îl produce Craiova. Campionatul va fi mult mai sărac fără Universitatea Craiova. Eu îmi doresc mult să revină, să nu se întâmple lucruri urâte şi la anul să o revedem în prima ligă“, a declarat „Baciul“, conform mediafax.ro. Acesta a plâns de milă şi Timişoarei, una dintre echipele de top din România, care riscă retrogradarea din cauză că nu a primit licenţa: „La Timişoara e păcat de oamenii de acolo. E un oraş minunat. E totuşi ciudat că acum o lună era aproape de câştigarea titlului, iar acum sunt retrogradaţi. E o situaţie ciudată. M-aş bucura dacă Timişoara ar face parte dintre cele 18 echipe ale campionatului următor“.

Miting anti-Mititelu ratat la Slatina

Considerat principalul vinovat pentru dezastrul de la Universitatea Craiova, Adrian Mititelu nu este agreat nici de fanii Ştiinţei de la Slatina. Pentru a-şi striga nemulţumirile, dar şi pentru a arăta că suporterii olteni nu-l mai vor pe Mititelu patron, un grup de ultraşi din Slatina a dorit ca în weekend să organizeze o acţiune de protest faţă de patronul echipei. Mitingul ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, pe traseul Casa Tineretului – Casa de Cultură a Sindicatelor, însă Primăria Slatina nu a dat aprobarea necesară desfăşurării acestuia, conform gazetanoua.ro. „Am vrut să arătăm întregii ţări că toată Oltenia îl urăşte pe Adrian Mititelu. Cel mai probabil, în cursul zilei de luni (astăzi – n.r.), vom depune o nouă cerere pentru organizarea unui miting pe 27 sau 28 iunie“, a spus, conform aceleiaşi surse, Eleodor Torcea, cel care a iniţiat această acţiune. La miting ar fi trebuit să ia parte şi peste 100 de suporteri din Craiova, care în urmă cu aproape o lună au participat la protestul împotriva lui Mititelu, organizat în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII