15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiteşteanca Ioana Doagă a rămas doar la Universitatea

Piteşteanca Ioana Doagă a rămas doar la Universitatea

Atleta de 19 ani, componentă a lotului olimpic, a renunţat la dubla legitimare cu CSM Piteşti şi va aduce medalii doar în vistieria CS Universitatea Craiova

După patru ani în care a avut dublă legitimare, CSM Piteşti – CS Universitatea Craiova, atleta Ioana Doagă a renunţat să mai reprezinte clubul din oraşul natal, Piteşti, ea semnând recent un contract doar cu CS Universitatea, valabil pe cinci ani.
Ioana Doagă, de 19 ani, este multiplă campioană la juniori, în probele de 800 şi 1.500 de metri, locul cinci la Campionatul Mondial de juniori din Canada (2010), campioană naţională la cros şi face parte din lotul olimpic al României.
Semifondista piteşteană a dezvăluit de ce a ales să reprezinte doar Craiova în competiţii: „Îmi doresc să fac performanţă, iar la Craiova am găsit oameni care înţeleg acest lucru. Mă refer în primul rând la domnul director al clubului, Pavel Badea. Mă gândesc serios la calificarea la Jocurile OIimpice de la Londra de anul viitor şi de aceea fac eforturi să vin să fac şcoala la Craiova, pentru că voi urma cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport“.
Dan Betini, antrenorul Ioanei, a punctat că la CS Universitatea sportiva beneficiază de toate condiţiile: „Aici este un mediu bun pentru a face performanţă. Domnul Badea a fost sportiv şi înţelege că fără bani nu se pot obţine rezultate deosebite“. În acelaşi timp, Dan Betini a ţinut să evidenţieze lipsa de interes a unor oficiali ai Federaţiei Române de Atletism: „Spre deosebire de anii trecuţi, acum există lipsă de interes din partea unor persoane de la Federaţie, la fel cum era şi din partea clubului-mamă, CSM Piteşti. Mă refer la bani, la un plan de pregătire, la interes. Dacă în urmă cu ceva timp mă întrebaţi ce obiectiv are Ioana pentru Europenele de juniori 1 din iulie de la Tallin, aş fi spus sigur că obiectivul este o medalie. Acum nu mai pot spune acelaşi lucru, ci doar ne dorim o participare şi un rezultat cât mai bun. Avem ca obiectiv şi medalii la competiţiile naţionale, dar acelea contează foarte puţin. Obiectivul cel mai important este participarea la Jocurile Olimpice“.
Sportiva se află în aceste zile în cantonament la Bucureşti, iar în perioada următoare va participa la Campionatul Naţional de juniori 1 şi tineret.

Ene şi Cojocaru, performere la juniori 2

Roxana Ene şi Andreea Cojocaru, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, au obţinut câte trei medalii de aur la finala Campionatului Naţional de atletism rezervat juniorilor 2, care s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Bucureşti. Roxana Ene, care este pregătită de mama sa, Eugenia Ene, a câştigat probele de 200 şi 400 de metri, iar al treilea titlu naţional a fost cu ştafeta de 1+2+3+4 de LPS „Petrache Trişcu“, din care au mai făcut parte Andreea Cojocaru, Luminiţa Achim şi Cristina Marinescu. În afară de aurul cu ştafeta, Andreea Cojocaru (antrenor Mateo Paraschiv) s-a mai impus la 400 de metri plat şi 400 de metri garduri. Al şaselea titlu naţional pentru „Trişcu“ a fost obţinut de Aurel Rotaru, la 2.000 metri obstacole.
Şi Luminiţa Achim a fost multiplă medaliată. Pe lângă aurul cucerit cu ştafeta, sportiva a mai obţinut alte două medalii de argint, în probele de 3.000 şi 5.000 de metri. Colegul de liceu, Sorin Coandă, a urcat pe a doua treaptă a podiumului la 400 de metri şi a ocupat locul trei la 800 de metri. „Recolta bogată“ de medalii (10) a atleţilor de la LPS „Petrache Trişcu“ vine ca o recompensă pentru sportivi, antrenorii lor, dar şi conducătorii şcolii, managerul Dănuţ Anghel şi directorul adjunct Cătălin Brânduşoiu. Cu toţii fac eforturi financiare deosebite pentru ca sportivii să poată merge la concursuri. CSM Craiova, club de tradiţie, a obţinut o singură medalie la concursul din Capitală, Liliana Manolache clasându-se pe locul trei la 5 kilometri marş. Gorjeanul Alexandru Dobriţescu, de la CS Pandurii Târgu Jiu, a ieşit campion la 5.000 m. Reprezentanţii judeţului Olt au obţinut două medalii. Ştafeta masculină de la LPS Slatina (Daniel Budin Sorin Mincu, Pavel Nichituş, Ionuţ Golaşel) a luat argintul, iar Daniel Budin (LPS-CSM Slatina) a ocupat treapta a treia a podiumului la 100 m. Şi vâlcenii au urcat de două ori pe podium, cucerind bronzul, prin Ionuţ Neagoe (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Vâlcea) – lungime şi Andrei Fitoiu (Şc. Gen. Drăgăşani) – 1.500 m. Campionatul Naţional al juniorilor 2 a adunat la start 480 de sportivi de la 101 cluburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS