27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea vrea o echipă competitivă

Bogdan Burcea vrea o echipă competitivă

Noul antrenor al echipei feminine de handbal SCM Craiova a spus că în maximum o săptămână va definitiva lotul care are programată reunirea la 1 iulie

Aşa cum v-am anunţat la începutul acestei săptămâni, la nivelul băncii tehnice a echipei de handbal SCM Craiova au avut loc modificări. Directorul clubului, Nicu Stoian, a hotărât să nu îi mai prelungească contractul Victorinei Bora şi s-a ajuns la o înţelegere cu Bogdan Burcea, care se va ocupa de echipă în sezonul viitor al Ligii Naţionale. Burcea, de 39 de ani, este craiovean şi are ca obiectiv pentru campionatul care va începe în toamnă menţinerea în prima divizie.
Fiul profesorului George Burcea a declarat ieri că propunerea oficialilor SCM Craiova reprezintă o provocare pentru el: „A fost ceva neaşteptat pentru mine şi am acceptat să preiau echipa cu mare drag. Va fi o provocare pentru mine şi doresc să creez o echipă competitivă, care, pe lângă evitarea retrogradării, să practice un handbal plăcut ochiului, dar şi pragmatic, pentru a câştiga şi puncte“.  

„Nu ţinem pe nimeni
cu forţa“

Noul antrenor al SCM-ului, care a antrenat în ultimii opt ani echipe din Insulele Feroe, a discutat şi despre problemele de lot, adică despre jucătoarele care şi-au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru restanţe financiare: „Cine doreşte să plece o poate face, nu ţinem pe nimeni cu forţa. Handbalul nu începe şi nici nu se termină cu mine sau cu ele“. Bogdan Burcea a spus că într-o săptămână îşi va contura lotul şi va şti pe cine se bazează la reunirea echipei, programată la 1 iulie. „Nu va fi uşor să facem o echipă puternică, dar eu privesc cu încredere în viitor. Vreau ca fetele care vor rămâne şi cele ce vor veni să alcătuiască un grup unit, care să se mobilizeze în toate partidele“.

Au plecat Crap, Chitacu şi Dumitru

Altă problemă cu care se confruntă echipa din Bănie este cea a sălii. Preşedintele Nicu Stoian a mers zilele trecute la Federaţia Română de Handbal şi a purtat o primă rundă de discuţii cu oficialii federali, încercând să-i convingă că echipa comunităţii craiovene trebuie să joace în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, nu la Caracal sau Severin. „Ştim că nu întrunim toate condiţiile de omologare a sălii, dar această sală a mai găzduit meciuri din Liga Naţională, la masculin, şi cerem şi acum, până se face Sala Polivalentă, puţină înţelegere din partea federaţiei şi a cluburilor din Liga Naţională. Numai aşa putem readuce lumea la handbal“, a adăugat Bogdan Burcea.
În ceea ce priveşte lotul, în sezonul viitor nu vor mai evolua la SCM Daniela Crap, plecată la nou-promovata CSM Ploieşti, Oana Chitacu, care a semnat cu CSM Cetate Deva, şi pivotul Mariana Dumitru, care se va despărţi amiabil de club. O veste îmbucurătoare este că Oana Gogoriţă, o jucătoare de real talent, proaspăt convocată de Radu Voina la naţionala României, a acceptat să continue la SCM Craiova.

Bogdan Burcea

Data naşterii: 08.05.1972, Craiova
Absolvent al F.E.F.S. Craiova
Carieră profesională:
1995–2000: antrenor Liga I – Grecia (f), la G.S. Elpides Drama; 2000–2002: antrenor Divizia A – România (f), la C.S. Daewoo Craiova; 2002–2003: antrenor Liga I – Cipru (f), la Intercollege Panelinius; 2003–2007: antrenor Liga I – Feroe (m), la  Estranda Introtarfelag Stif; 2007–2011: antrenor Liga I – Feroe (f), la Handbol Felagum Tjaldur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII