11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Gogoriţă, la naţionala mare

Alexandra Gogoriţă, la naţionala mare

Handbalista de la SCM Craiova a fost convocată, în premieră, la naţionala de senioare a României,
care va disputa amicale cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României s-a reunit aseară la Bucureşti. Selecţionerul Radu Voina a convocat un lot lărgit de 30 de jucătoare, cu scopul de a testa şi handbaliste mai tinere în stagiul de pregătire şi cele două meciuri amicale cu Serbia, programate vineri şi duminică.
La această acţiune a fost convocată şi Alexandra Gogoriţă, jucătoare de la SCM Craiova, echipă care a încheiat sezonul pe locul 11. Gogoriţă, de 20 de ani, evoluează pe postul de inter şi se află la prima selecţie pentru echipa de senioare, dar convocarea sa nu reprezintă o surpriză, deoarece sportiva originară din Corabia (Olt) a avut evoluţii foarte bune în acest sezon, mai ales în meciul din retur cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la Drobeta Turnu Severin.
Alexandra a reuşit în acea partidă să înscrie zece goluri şi chiar a fost lăudată de tehnicianul de atunci al campioanei, Peter Kovacs.

Surprinsă
de convocare

 
Sportiva adusă la Craiova anul trecut de la Rulmentul Braşov a mai jucat sub tricolor, la naţionalele de juniori şi tineret, iar aflarea veştii că a fost convocată de Radu Voina la echipa mare a emoţionat-o. „A fost o surpriză pentru mine convocarea de acum şi ar fi frumos să fac parte din grupul de 17 sportive care vor merge în Serbia. Dacă nu voi fi oprită, nu e nici o problemă, pentru că fetele din lotul lărgit vor fi în continuare în vederile selecţionerului“, a spus ieri Alexandra, aflată în drum spre Capitală.

„Are detentă bună şi aruncare puternică“

Nicu Stoian, preşedintele Sport Club Municipal Craiova, este de părere că tânăra jucătoare craioveană merita să fie convocată: „Era de aşteptat ca selecţionerul Voina să întinerească lotul, iar Alexandra, cu siguranţă, face parte din jucătoarele de viitor. Are o detentă foarte bună şi o aruncare puternică“.
În acest sezon, formaţia olteană a fost foarte aproape să o piardă pe Alexandra Gogoriţă, jucătoarea intenţionând să îşi depună memoriu, iar principalul motiv se pare că a fost faptul că nu juca atât cât şi-ar fi dorit. Până la urmă a acceptat să rămână, iar antrenoarea Victorina Bora a mizat mai mult pe ea.
Interul de la SCM Craiova a înscris în acest sezon 68 de goluri (21 în tur, 47 în retur), fiind a treia marcatoare a echipei, după Dana Crap (85) şi Mihaela Briscan (79).

Doar 17 merg în Serbia

Toate cele 30 de jucătoare care alcătuiesc lotul naţional lărgit s-au reunit aseară, iar astăzi au programată viza medicală, apoi 17 jucătoare vor pleca spre Drobeta Turnu Severin. Plecarea spre Serbia este programată mâine.
Din lotul de 17 handbaliste care vor face deplasarea în Serbia, în afară de Gogoriţă, mai fac parte următoarele: Talida Tolnai (Oltchim), Tereza Pîslaru (Oltchim) – portari; Nicoleta  Dincă (Jolidon Cluj), Iulia Curea (Oltchim), Oana Manea (Oltchim), Florina Chintoan (Jolidon Cluj), Ramona Maier-Farcău (Oltchim), Ada Nechita (Oltchim), Magdalena Paraschiv (Jolidon Cluj), Patricia Vizitiu (Oltchim), Melinda Geiger (Oltchim), Adina Fiera (Oltchim), Roxana Han (Oltchim), Luciana Marin (HCM Roman), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare) şi Mihaela Tivadar – jucătoare de câmp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU