21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii fac miting, Mititelu îşi face planurile

Suporterii fac miting, Mititelu îşi face planurile

În timp ce ultraşii Ştiinţei intenţionează să îşi strige păsurile, patronul Mititelu pregăteşte ultimul meci din Liga I şi speră să mai ia ceva bani din vânzarea jucătorilor

Suporterii Universităţii au decis să manifeste public, încercând să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia în care se află echipa fanion a Olteniei. Duminică, 22 mai, între orele 14.00-16.00, Asociaţia Suporterilor Olteni (ASO) va organiza un miting de protest, unde sunt aşteptaţi toţi fanii alb-albaştri care sunt interesaţi de situaţia Ştiinţei. Marşul de protest va începe la Universitatea din Craiova şi se va încheia la sediul clubului. „Epoca patronilor precum acesta (Adrian Mititelu – n.r.), Neţoiu sau Staicu trebuie să apună. Ştiinţa trebuie să redevină ce a fost. Renaşterea echipei nu se poate face decât în jurul lucrurilor care ne-au făcut unici în ţară, pasiunea şi numărul suporterilor. Este timpul ca vocea noastră să devină din ce în ce mai puternică şi ca acţiunile noastre să fie luate în seamă de toţi factorii de decizie din oraş“, se arată în comunicatul ASO. Reprezentanţii suporterilor au anunţat că vor ca la noua echipă să fie implicate autorităţile locale. Noua grupare trebuie să fie „urmaşa“ actualei Universitatea Craiova, cu aceleaşi culori, palmares şi stemă, şi să reprezinte cu adevărat Bănia.

Încă şase alb-albaştri au depus memorii la LPF

Universitatea Craiova va schimba garda obligată de situaţie, majoritatea jucătorilor depunându-şi memorii pentru a deveni liberi de contract. Deja, pe lista de judecată a LPF se află Florin Costea, care vrea încetarea raporturilor contractuale şi solicită salariile restante. Cazul Mihai Dina se află în pronunţare, după ce a trecut şi de recurs. Surse din Capitală susţineau ieri că alţi şase jucători şi-ar fi depus memorii pentru a-şi cere drepturile. Firţulescu, Dănănae, Wendel, Subotic, Zoro şi Vlad Bujor au decis să dea clubul în judecată, sperând că lucrurile se vor îndrepta în favoarea lor. Despre Firţulescu s-a spus că ar avea o ofertă din Germania. Clubul Universitatea a anunţat că Wendel, Zoro, Bujor şi D. Lopes sunt liberi să plece, contractele lor expirând în această vară. Plecaţi în iarnă de la Ştiinţa, Gargorov, Iliev, Găman şi Bărboianu fac şi ei obiectul unor procese la LPF. Aceştia consideră că mai au bani de încasat de la Adrian Mititelu. În plus, ultimii doi vor să anuleze contractele cu Ştiinţa prezentate de patronul Universităţii, care vor intra în vigoare din această vară. Şi preparatorul fizic Gabriel Martinez a dat gruparea din Bănie în judecată, având câştig de cauză la instanţele sportive.

Mai întâi onoarea,
apoi Becali

Mititelu a învins însă în războiul cu FRF şi LPF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, trei amenzi dictate de instanţele sportive din ţară, însumând 900.000 de lei, fiind anulate, ultima chiar zilele acestea. Scutit de la plata a peste 200.000 de euro, Mititelu speră să facă rost de bani din vânzarea unor jucători. Până atunci mai are de trecut un hop, meciul cu Gaz Metan Mediaş. Mititelu a precizat însă că echipa sa nu va juca pentru banii lui Becali, direct interesat ca Universitatea să-i încurce pe găzari. „Eu nu joc pentru Steaua în ultima etapă, joc pentru onoarea şi demnitatea Universităţii. Astea nu are cum să ni le ia nimeni. Am o relaţie bună cu Gigi Becali şi nu vreau să mă cert cu el. Nu contează că suntem în Divizia B, vom veni şi mai puternici din Liga a doua şi voi încerca să nu mai fac aceleaşi greşeli. Cum aş putea eu să le zic băieţilor mei să nu joace cu Mediaş? Noi trebuie să demonstrăm că avem ceva ce nu au multe echipe din România, onoare“, a spus Mititelu la Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII