6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElena Bogdan continuă la Roland Garros

Elena Bogdan continuă la Roland Garros

Jucătoarea craioveană de tenis Elena Bogdan (foto), locul 202 WTA, s-a calificat ieri în turul secund al calificărilor la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei. „Ema“, cum îi zic apropiaţii, a învins-o, în runda inaugurală a calificărilor, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, după o oră şi 55 de minute, pe Michelle Larcher de Brito (Portugalia), poziţia 170 în ierarhia mondială. În turul doi al calificărilor, olteanca o va întâlni pe Sophie Ferguson (Australia), cap de serie numărul 16 şi locul 133 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de Madison Brengle (SUA), poziţia 155 în clasamentul mondial.
Alte două românce calificate în turul următor sunt Alexandra Candanţu şi Liana Ungur. Candanţu a învins-o ieri pe conaţionala Mădălina Gojnea cu 6-2, 1-6, 6-2, iar Liana Ungur, fiica lui Ilie Balaci, a trecut de croata Petra Martic, scor 6-3, 6-2.

Hănescu, în sferturi
la Nisa

Victor Hănescu s-a calificat ieri în sferturile de finală ale turneului de la Nisa, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, după ce l-a învins cu 7-5, 6-2 pe americanul Michael Russel (lucky loser). Românul trebuia să înfrunte un alt american, pe Andy Roddick, dar favoritul numărul 11 a anunţat marţi seară că se retrage din competiţie din cauza unei accidentări la umăr. „Eram accidentat deja săptămâna trecută la Roma şi nu am jucat în meciul de dublu masculin. Nu ştiu dacă voi putea evolua la Roland Garros“, a spus Roddick. Următorul adversar al românului va fi olandezul Robin Haase, meciul fiind programat astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS