11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKenneth Simms a dat bir cu fugiţii

Kenneth Simms a dat bir cu fugiţii

Cel mai bun baschetbalist de la SCM-U Craiova a părăsit echipa înaintea celor mai importante meciuri din acest sezon, contând pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor avea din nou emoţii pe final de sezon.
La fel ca anul trecut, jucătorii craioveni au ajuns să dispute confruntări decisive pentru menţinerea în prima divizie, după ce au fost depăşiţi cu scorul general de 3-0 de CSM Bucureşti, în prima fază din play-out.
Bucureştenii câştigaseră săptămâna trecută primele două meciuri, pe teren propriu, iar luni seară s-au impus, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, cu scorul de 107-81 (23-24, 24-14, 31-20, 29-24) şi au intrat în vacanţă, încheind sezonul pe locul 12.
În schimb, oltenii vor juca partide pentru menţinerea în Divizia A în compania învinsei din disputa CSU Cuadripol Braşov – CS Otopeni.
Înainte de meciul al treilea cu CSM Bucureşti, în lotul craiovean a avut loc un eveniment neplăcut. Pivotul Kenneth Simms a părăsit echipa şi şansele să revină sunt foarte mici. Se pare că Simms, care este performerul campionatului la capitolul recuperări, cu o medie de 10.8 mingi recuperate pe meci şi, totodată, unul dintre principalii marcatori ai formaţiei din Bănie, ar fi primit o ofertă avantajoasă de la o echipă din străinătate.

Vor să-l suspende

Oficialii olteni nu înţeleg cum americanul i-a lăsat baltă înainte de finalul sezonului şi au cerut suspendarea jucătorului care avea contract cu SCM-U.
„Cel mai bun jucător al nostru din acest sezon, care a fost selectat şi pentru All Star Game-ul românesc, a părăsit echipa pe uşa din dos. Putem spune chiar că a fugit, după ce toate restanţele financiare au fost achitate. Sută la sută nu va evolua în următorii doi ani. Va fi suspendat de FIBA World şi FIBA Europe. Suntem printre cele şase echipe din campionat cu banii la zi. Pe de o parte, ne putem mândri că am fost cinstiţi, dar se pare că acest lucru nu contează pentru unii jucători. Îşi primesc banii şi după trei zile pleacă de la echipă înaintea unui meci important din play-out“, a spus antrenorul secund al echipei, Marius Toma, la finalul partidei cu CSM Bucureşti. Acesta a adăugat că, dacă jucătorul se va răzgândi, va fi reprimit la echipă, dar numai în anumite condiţii.

Toma: Nu ne-am amăgit că vom elimina CSM Bucureşti

Cât despre confruntările cu CSM Bucureşti, Toma a spus că formaţia pentru care evoluează fostul jucător al Craiovei, Branislav Tomic, pornea favorită: „Nu ne-am amăgit vreo clipă că îi putem scoate pe cei de la CSM, care au un buget mai mare, o echipă mult mai bună. Trebuia să fie în play-off, dar anumite probleme financiare au făcut să nu mai aibă o atmosferă bună în lot. Ne-am agăţat de partide cât am putut. Am avut evoluţii în aceeaşi notă, oscilante. Singurele prezenţe constante sunt jucătorii americani Wohlleb şi Horton, care s-au zbătut să-şi facă o statistică bună şi să ajute echipa. Şi românii s-au luptat, s-au mobilizat, dar atât putem. În ultimul tur din play-out vor fi meciuri grele, care nu seamănă cu cele din sezonul regulat“.
Antrenorul Adrian Budurean a trimis luni în teren următorii jucători: Horton (27 puncte), Wohlleb (19), Gavrilă (3), Gillespie (9), Dodoc (6), Albu (7), Corneanu, Bulancea, Lăpădat şi Babianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII