17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor să înfunde Minaurul

Gorjenii vor să înfunde Minaurul

Energia Pandurii Târgu Jiu are ocazia să revină pe locul cinci dacă bate astăzi, de la ora 18.00, acasă, codaşa Ligii Naţionale de handbal masculin, Minaur Baia Mare, iar contracandidatele la cupele europene, „U“ Transilvania Cluj şi Ştiinţa Bacău, pierd la Suceava, respectiv Constanţa. Victoria de la Odorhei i-a readus pe gorjeni în calculele pentru calificarea în cupele europene, dar le-a adus şi un important capital de încredere. „Este o victorie de moral, care a dat aripi echipei. Urmează trei jocuri în care putem acumula şase puncte. Depinde numai de noi acum. Sperăm că în meciul cu Minaur Baia Mare vom învinge şi vom avea parte de Sărbători fericite. Realist vorbind, şansele de a prinde cupele europene sunt aceleaşi. Vom lua meci cu meci şi vom vedea ce se va întâmpla“, a declarat antrenorul Energiei, Liviu Andrieş. Tehnicianul atrage atenţia jucătorilor săi să nu se considere dinainte învingători, chiar dacă Minaur se află pe locul 12. „Baia Mare vine după o înfrângere acasă, care a trimis-o în lupta pentru retrogradare. Clar vor veni să-şi vândă scump pielea la Târgu Jiu, dar eu cred că, după cum am evoluat la Odorhei, nu vom avea probleme la acest joc. Suntem obligaţi să batem. Sper să nu tratăm jocul cu lejeritate, aşa cum am făcut cu CSM Oradea şi era să fim taxaţi“, a mai spus Andrieş.
Fost jucător al Minaurului în turul acestui campionat, Ionuţ Mazilu nu le dă prea mari şanse foştilor săi coechipieri la Târgu Jiu. „Psihic, sunt terminaţi. Nu au luat bani din noiembrie, iar şansele de salvare sunt destul de mici“. Nici handbaliştii Energiei nu şi-au luat banii, dar conducerea a promis că până de Paşti le va achita o parte din restanţe. „Promisiuni sunt. Vedem de Paşti dacă vom avea bani de miel“, a comentat Mazilu.
Singurul jucător indisponibil de la Energia este coordonatorul Andrei Enache. „Cred că pe Enache nu-l voi folosi nici la meciul cu Baia Mare. Îl voi menaja pentru următoarele meciuri, poate la cel de la Timişoara. Alte probleme medicale nu am la echipă“, a mai declarat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS