13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVai de capul vostru!

Vai de capul vostru!

„U“ Cluj – „U“ Craiova 3-0
Stadion
„Municipal“ – Mediaş, spectatori: 2.000
Au marcat: Cojocnean ‘39, ‘45, V. Morar ‘90+2.
„U“ Cluj: M. Popa – Buhuş, Pele, Abrudan, Bazzi – Cojocnean (‘80, Delgado), Boştină, Nasser, Ad. Cristea (‘90, V. Morar) – Cl. Niculescu (‘73, V. Gheorghe), Machado.
Antrenor: Ionuţ Badea.
„U“ Craiova: Lung Jr. – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopes – J. Nicolae (‘46, Buleică), D. Stoica, Prepeliţă, Firţulescu (‘46, Surugiu) – Subotic (‘71, M. Roman), Fl. Costea.
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Au arbitrat: A. Comănescu – G. Bârjac, M. Gaspar.
Cartonaşe galbene: Cl. Niculescu, Cojocnean / D. Lopes.

Universitatea a început timid meciul de la Mediaş, jocul oltenilor limitându-se la a închide culoarele spre poarta lui Silviu Lung Jr. Când apărarea alb-albastră a fost depăşită, s-a aflat la post portarul Craiovei. În primul sfert de oră, Ştiinţa a avut un singur şut spre poarta lui M. Popa, acesta respingând cu dificultate mingea trimisă de la 20 de metri de Prepeliţă. Clujenii au ripostat prin Cl. Niculescu, fostul alb-albastru punând în pericol de două ori poarta Craiovei. Apoi, în minutul 22, Gugu l-a faultat în careu pe Machado, iar Lung Jr. a parat penaltiul executat de Cl. Niculescu. Universitatea a punctat şi ea, dar la impresia artistică, Subotic (‘27) şi D. Stoica (‘37) nimerind bara. Golul a căzut până la urmă în poarta olteană, Cojocnean (‘39) trimiţând la colţul lung după o respingere greşită a lui Dănănae, precedată de o nesincronizare a fundaşilor centrali craioveni. Apărarea lui Reghecampf a fost încă o dată penibilă în minutul 45, când acelaşi Cojocnean s-a despins din marcaj şi a reluat fără speranţe pentru Lung Jr.

Fără şut pe poartă

Ardelenii au avut şansa majorării scorului în minutul 54, centrarea din corner a lui Boştină fiind reluată periculos cu capul de Machado. La adăpostul celor două goluri marcate în primul mitan, clujenii au lăsat-o mai moale, preferând să facă un joc de aşteptare, în faţa unei echipe, Universitatea, care şi-a pierdut elanul în partea a doua a întâlnirii de la Mediaş. Ad. Cristea (‘73) şi Bazzi (‘79) au fost şi ei aproape de gol, în timp ce Ştiinţa a avut o singură tresărire de orgoliul la şutul lui Buleică din minutul 85. Finalul a aparţinut elevilor lui Ionuţ Badea, care au mai punctat o dată prin V. Morar, în minutele de prelungire. Juveţii au părăsit terenul cu capul plecat şi se gândesc deja la cruciala partidă cu FC Braşov, următorul adversar din Liga I şi una dintre echipele cu care se află în luptă directă pentru salvarea de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII