17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au prins gustul golului

Pandurii au prins gustul golului

Zgârciţi cu golurile în Liga I până acum, fotbaliştii gorjeni s-au dezlănţuit sub comanda lui Petre Grigoraş, ameninţând două „recorduri“ istorice

Din cea mai urâtă echipă a campionatului, Pandurii pozează acum în una spectaculoasă, dar şi eficientă, judecând după seria incredibilă de 13 puncte obţinute în ultimele cinci runde. Secretul îl dezvăluie artizanul acestei transformări, Petre Grigoraş: „Am încercat să le redau băieţilor plăcerea de a juca. Vreau să capete personalitate şi încredere şi chiar şi o anumită libertate de exprimare. Apoi, am înlăturat toţi fiţoşii din lot. I-am păstrat numai pe cei serioşi, care îmi împărtăşesc ideile şi care nu strică atmosfera. Pe mine nu mă bucură să câştig chinuit cu 1-0. Fotbalul nu este matematică şi, dacă nu le insufli încredere în propriile calităţi, cred că nu ajungi la nici un rezultat. Dacă echipa joacă la întreaga capacitate, ne batem cu oricine de la egal la egal. Nu mai sunt «granzi». Erau, înainte de 1989, Steaua, Dinamo, Craiova, echipe cu care era greu să te baţi, acum s-au mai egalizat valorile şi rezultatele depind de determinare şi, de ce nu, şi de şansă“, a declarat Grigoraş. Deşi Pandurii a acumulat 33 de puncte, tehnicianul crede că echipa sa nu a scăpat de grijile retrogradării. „Mai sunt între şapte şi opt etape (Grigoraş ia în calcul şi meciul cu Oţelul Galaţi, care ar putea fi programat de TAS – n.r.) pentru noi şi lupta pentru evitarea retrogradării nu s-a terminat“, a punctat „Grig“.

Voiculeţ l-a egalat
pe Vintilescu

Cu reuşita din jocul cu Astra (scor 1-0), mijlocaşul Claudiu Voiculeţ a acumulat şase goluri în acest sezon, egalându-l pe Sorin Vintilescu, cel mai bun marcator al pandurilor în Liga I, record stabilit în sezonul 2006-2007. „Am vorbit înainte cu Vintilescu şi el ştia că anul acesta îi va cădea recordul şi e mulţumit“, a comentat Grigoraş. Un alt prag psihologic atins este cel al golurilor marcate de gorjeni. Pandurii a ajuns la cota 30 în etapa a 27-a. „Cele mai importante sunt punctele şi jocul echipei“, a spus Grigoraş. Spre exemplificare, Pandurii a reuşit într-un singur sezon să marcheze mai mult de 30 de goluri (2006-2007: 36 de goluri), în timp ce în celelalte patru campionate s-a marcat mult mai puţin (2009-2010: 19 goluri, 2008-2009: 27 de goluri, 2006-2007: 26 de goluri şi 2005-2006: 22 de goluri). Pandurii lui Grigoraş mai au la dispoziţie cel puţin şapte etape să spulbere aceste cifre de referinţă ale gorjenilor în Liga I.

Unguru şi Constantin, promovaţi la echipa mare

Din această săptămână, alţi doi tineri de la Pandurii II, fundaşul stânga Ionuţ Constantin şi atacantul Daniel Unguru, se vor pregăti sub comanda lui Petre Grigoraş. Pleaşcă, Avramescu şi Rada, şi ei componenţi ai echipei secunde până de curând, au profitat deja de încrederea tehnicianului şi au strâns minute bune pe prima scenă în ultimele etape. „Grig“ anunţă că va mai arunca în luptă un alt talent local, atacantul Albert Voinea. „A crescut mult şi îi va veni şi lui vremea să joace. E un jucător interesant, are calitate în execuţii“, a declarat Grigoraş. Deja Marian Pleaşcă a depăşit statutul de promisiune, iar Ionuţ Rada a primit felicitări pentru prestaţia cu Astra, primul său joc ca titular în Liga I. „Pleaşcă este o certitudine, iar pe Rada îl felicit pe această cale, s-a descurcat destul de bine, atât cât a putut“, a mai afirmat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS