8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Tilihoi: Cronicar în vremuri tulburi

Nae Tilihoi: Cronicar în vremuri tulburi

La Editura de Sud – Craiova a văzut lumina tiparului o carte inedită despre fotbal şi Universitatea Craiova ultimilor ani, autor fiind un fost mare fotbalist al „Craiovei Maxima“, Nae Tilihoi. Din 2005 şi până la începutul acestui an, autorul cărţii a susţinut în Gazeta de Sud o rubrică săptămânală de opinii despre Ştiinţa, fenomenul fotbalistic din Oltenia şi nu numai – „Colţul Specialistului“, articole ce alcătuiesc substanţa acestei apariţii editoriale de excepţie. Tilihoi este al patrulea mare fotbalist al Craiovei Maxima cu preocupări… ziaristice. Ilie Balaci, înainte de revoluţie, a avut o rubrică în revista Ramuri din perioada lui Marin Sorescu, apoi Sorin Cîrţu a semnat, în anii ‘90, opinii în Sportul Românesc, în timp ce Aurel Ţicleanu este un reputat analist şi comentator de fotbal.
Tipărită în condiţii grafice deosebite la Tipografia de Sud, cartea lui Nae Tilihoi are prefaţa scrisă de maestrul metaforei româneşti, scriitorul Fănuş Neagu, ajuns pe 5 aprilie anul acesta la vârsta de 79 de ani, iar Ilie Balaci, liderul „Maximei“ şi prieten cu autorul de aproape patru decenii, semnează postafaţa volumului, „Limbă, cel care ne făcea capul calendar“. Addenda cuprinde 45 de fotografii din istoria Universităţii Craiova şi a echipelor naţionale de tineret şi seniori din perioada când Tilihoi a jucat sub tricolor.

„Dăruit să ajungă cronicar în aceste vremuri tulburi, Tilihoi îşi găseşte echilibrul doar sub aripa cuvintelor, aducând în stepa colii de scris mărturii în favoarea onestităţii, izbind în cei care iubesc minciuna, considerând-o adevărul mileniului trei“.
FĂNUŞ NEAGU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU