16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReghecampf promite salvarea Ştiinţei!

Reghecampf promite salvarea Ştiinţei!

Vechiul Reghecampf, devenit de ieri al 17-lea „nou“ antrenor în era Mititelu, a promis că va schimba atitudinea jucătorilor şi că Universitatea nu va retrograda. Napoli va fi director tehnic.

Mititelu, care s-a făcut cunoscut la Universitatea prin aceea că este „maşina de tocat antrenorii“, a ajuns la o înţelegere cu Laurenţiu Reghecampf, care îl va înlocui pe italianul Napoli şi astfel a devenit al 17-lea antrenor în era Mititelu! Din vara lui 2005 până la finalul lui 2010, 15 antrenori principali (ori interimari) s-au aflat sub acoperişul băncii tehnice a Universităţii. Napoli era al 16-lea antrenor al Ştiinţei de când Mititelu a cumpărat brandul Universităţii, perioadă în care meseria de antrenor la gruparea alb-albastră a devenit tot mai nesigură. Pentru „Reghe“, această nouă aventură la Craiova este a treia. Prima oară a fost, în 2010, ca antrenor pentru două etape la finalul campionatului trecut, atunci când Universitatea s-a salvat de la retrogradare pe ultima sută de metri, oltenii învingând, în ultima etapă, pe Oţelul Galaţi, scor 3-0, meci disputat la Turnu Severin. În iarnă, după suspendarea lui Piţurcă, el a fost numit manager sportiv, dar a plecat după câteva săptămâni, explicând că nu îşi mai găsea rostul la Universitatea.

„Echipa va arăta altfel cu Pandurii“

La conferinţa de presă de ieri s-au prezentat în faţa ziariştilor Reghecampf şi Tăbîrcă, unul dintre secunzii lui. Noul tehnician a început prin a spune că ştie perfect situaţia de la Ştiinţa: „Au fost foarte multe lucruri neplăcute la Craiova, este timpul să mai jucăm şi fotbal. Ne aflăm într-o situaţie destul de dificilă, cred că toată lumea este conştientă de acest lucru şi sperăm ca de joi echipa să arate altfel (…) Sunt sigur că la meciul de joi (cu Pandurii – n.r.), echipa va avea cu totul altă faţă. Pe ce mă bazez? Pe valoarea jucătorilor, a echipei, pe tradiţie. Sunt conştient că lucrul acesta o să-i oblige pe jucători şi cred că majoritatea şi-au dat seama că nu se poate fără muncă. În primul rând, trebuie să formăm o echipă în care toţi jucătorii să aibă acelaşi ţel“. Despre derbiul Olteniei de joi, Reghe a adăugat că vor fi câteva surprize şi a vorbit despre atitudinea şi disciplina de pe teren a jucătorilor în contextul acestui meci. „Dacă noi ne facem treaba şi fiecare jucător va face tot ceea ce ţine de el, vom câştiga meciul“, a explicat Reghe posibilul secret al unei victorii cu Pandurii.

„Vrem să câştigăm toate meciurile!“

Rugat să facă un calcul privind punctele necesare până la final, Reghe a răspuns: „Primele trei puncte le câştigăm, apoi pe următoarele ş.a.m.d.! Eu le-am spus (jucătorilor – n.r.) că vrem să câştigăm toate meciurile! Dacă este posibil? De ce nu!“.
Părând stăpân pe… declaraţii şi pe situaţie, „neamţul“ Reghecampf a explicat motivele pentru care a acceptat să preia conducerea tehnică a oltenilor într-un moment critic: „Echipa are un nivel destul de ridicat, mă refer la valoarea jucătorilor. Spiritul de echipă deocamdată lipseşte. Sunt jucători valoroşi, dar luaţi individual. Nouă ne trebuie o echipă!“.
Întrebat despre posibilitatea aducerii acum la Universitatea a unor jucători noi, liberi de contract, noul principal a negat o asemenea posibilitate. Cât despre eventuala rechemare a lui Dina la echipă, Reghe a punctat: „Nu ştiu cât de mult ar putea el să ne ajute în momentul de faţă, pentru că nu s-a pregătit cu echipa şi nu a făcut parte din lot în toată perioada asta. N-ar fi fair-play faţă de el şi faţă de ceilalţi colegi care s-au pregătit zi de zi să-l aduci acum pe Dina şi să-l arunci în luptă“.

„Avem meciuri relativ mai uşoare“

Făcând o comparaţie între finalul sezonului trecut şi cel de acum, Reghe a afirmat: „Anul trecut situaţia era mult mai disperată, acum avem mai mult timp, avem partidele relativ mai uşoare, avem foarte multe meciuri acasă pe care trebuie să le câştigăm“. Noul tehnician al Craiovei a spus că are un contract până la sfârşitul campionatului, iar acesta se va „prelungi pentru încă doi ani“. Totodată, Reghe a menţionat că staff-ul tehnic al lui Napoli a rămas în continuare, iar despre situaţia italianului a fost evaziv: „Din câte ştiu, Napoli are o înţelegere cu Adrian (Mititelu – n.r.), ar trebui să-l întrebaţi pe el. Ştiu că a rămas director tehnic“.
Întrebat dacă jucătorii sunt plătiţi la zi şi care este situaţia pregătirii lor fizice, Reghe a afirmat: „Din câte ştiu, jucătorii au primit din bani sau toţi banii, nu ştiu, nu-i problema mea. Eu am altă mentalitate, eu sunt aici să-mi fac treaba de antrenor. Din câte ştiu, s-au plătit salariile. Jucătorii sunt bine pregătiţi, nu ştiu dacă s-a făcut mult sau puţin“. El s-a întâlnit ieri-dimineaţă cu jucătorii şi le-a explicat pretenţiile lui ca antrenor.

„Nu sunt mulţumit
de jucătorii veniţi
în iarnă“

Despre jucătorii transferaţi în iarnă, Reghe a mărturisit că este nemulţumit. Despre Zoro, pe care el l-a adus, a punctat: „În meciurile de pregătire din Antalya, Zoro a făcut meciuri foarte bune. Nu ştiu de ce a avut o prestaţie mai neinspirată la ultimele meciuri, dar n-aş vrea să dăm vina pe un singur jucător (…) Este vina echipei şi ei trebuie să fie bărbaţi, iar dacă un jucător nu este pe drumul bun, ei trebuie să intervină şi să-l ajute“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII