21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDrepturile TV, licitate fără succes

Drepturile TV, licitate fără succes

Licitaţia drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane a avut loc ieri, „operaţiunea“ soldându-se cu un eşec pentru Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), doar trei din cele nouă pachete fiind cumpărate. Primul pachet a fost adjudecat de Digi Sport pentru 13,2 milioane de euro plus TVA, pachetul numărul doi a fost cumpărat de Dolce Sport pentru 12,9 milioane de euro plus TVA, iar pachetul numărul opt a mers la Antena 1 contra sumei de 10,5 milioane de euro plus TVA. În aceste condiţii, din sezonul viitor microbiştii vor putea urmări doar trei meciuri pe etapă la televizor, suma totală obţinută ieri fiind de 36 de milioane de euro plus TVA, pe trei sezoane, faţă de 80 de milioane de euro plus TVA pe cei trei ani anteriori.
Patronii de fotbal din Liga I au taxat eşecul de ieri al LPF, finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, cerând chiar debarcarea lui Mitică Dragomir de la cârma Ligii. „A fost o organizare frauduloasă. Să-şi dea demisia Dragomir, dacă are onoare. Ne-a băgat în colaps! Şi-a asumat această organizare, a venit cu tâmpenia asta! Cinste celor care au cumpărat doar trei pachete. O să ne mai dea doi-trei lei. Dragomir a tăcut suspect în ultima perioadă, am presimţit că aşa ceva se va întâmpla“, a spus Mititelu la sport.ro.
Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea preşedintelui Dumitru Dragomir, a anunţat că va relua licitaţia: „Noi nu ne grăbim să vindem, iar înapoi cu preţul nu o să dăm niciodată. La anul, în ianuarie, s-ar putea să mai fie o licitaţie. Dacă Adunarea Generală hotărăşte că nu trebuie să vindem acum, să nu se dea nici rezumate, nimic, să vedeţi cum se vând aceste drepturi peste şase luni!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII