11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDispută pentru cupele europene

Dispută pentru cupele europene

Energia Pandurii Târgu Jiu a plecat cu trenul, în urmă cu două zile, la Suceava, unde dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în compania echipei locale Bucovina „finala“ pentru locul patru al Ligii Naţionale de handbal masculin. Miza este obţinerea unui loc calificant în cupele europene. „Dacă e misiune posibilă sau imposibilă la Suceava, depinde doar de noi. Este un meci de „care pe care“ între echipele care ocupă locurile patru şi cinci. Orice victorie şi orice punct adus de afară contează enorm în situaţia actuală a campionatului şi a clasamentului în lupta pentru cupele europene. Vom vedea dacă vom reuşi să materializăm această dorinţă a noastră“, a declarat tehnicianul Liviu Andrieş.
Devastatoare pe contraatac şi faza a doua, Suceava este clar favorită, însă Energia replică însă cu forţa grupului. „Atuurile noastre ar trebui să fie dorinţa de victorie şi forţa grupului. Dacă ne dorim într-adevăr victoria şi vom juca în echipă, le vom pune mari probleme celor de la Suceava, chiar dacă vom avea un meci foarte, foarte greu. Dacă nu vom fi 100 la sută apţi din punct de vedere fizic şi psihic, nu vom reuşi să câştigăm acest meci“, a mai spus Andrieş. Gorjenii au plecat cu trenul, la cuşetă, încă de joi după-amiază la Suceava, pentru a evita un drum şi mai obositor cu autocarul.
Dacă pierde la Suceava, Energia Pandurii va ajunge pe locul 6, în afara locurilor calificante în cupele europene, iar pe locul 5 va urca Ştiinţa Municipal Bacău, învingătoare în etapa a 16-a, 31-26, în faţa CSM Satu Mare, într-un joc disputat în devans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS