12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiucă, sejur forţat la Roma

Ciucă, sejur forţat la Roma

Accidentat grav la genunchi, fundaşul central craiovean a plecat ieri spre capitala Italiei, unde va efectua intervenţia chirurgicală şi recuperarea medicală care va dura trei luni

La un an de la accidentarea golgheterului Florin Costea, fundaşul Mădălin Ciucă a suferit duminică, în meciul cu Astra, o accidentare aproximativ asemănătoare cu aceea a „Briliantului“. Coincidenţă sau nu, Florin Costea s-a accidentat într-un meci condus de acelaşi arbitru Alexandru Deaconu, împotriva celor de la Poli Iaşi, meci disputat pe 21 martie 2010 la Drobeta Turnu Severin.
Dacă în 2006, când a suferit tot o ruptură de ligamente încrucişate, dar la genunchiul drept, Mădălin Ciucă a ales să se opereze în ţară, de data aceasta jucătorul a mers pe varianta Italia. Fotbalistul a plecat ieri la Roma, urmând ca în câteva zile să fie investigat şi operat la genunchiul stâng de o echipă specializată de la Clinica „Villa Stuart“, aflată în apropierea stadionului „Olimpico“.
„În câteva zile va fi operat, decizia urmând să se ia după analize şi investigaţii preliminare“, au dezvăluit surse apropiate jucătorului. Acestea susţin că Mădălin Ciucă nu va plăti nici un ban pentru spitalizare şi intervenţia chirurgicală, costurile urmând să fie suportate de italieni, care au o regulă: primul jucător de la o echipă de fotbal care apelează la serviciile clinicii este tratat gratis. Altfel, fundaşul oltean ar fi trebuit să scoată din buzunar aproximativ 25.000 de euro.

Revine în august

Medicul Ştiinţei, Claudiu Stamatescu, a precizat că este vorba de aceeaşi clinică unde s-au operat printre alţii Bogdan Lobonţ şi dinamovistul Lucian Goian, care ulterior au revenit fără probleme pe teren. Printre pacienţii celebri ai clinicii se numără şi Adrian Mutu, Cristian Chivu sau Francesco Totti. Imediat după accidentarea din meciul cu Astra, Ciucă a luat legătura cu Goian pentru a se informa despre condiţiile din clinica de la Roma. Stamatescu susţine că, după investigaţiile făcute la Craiova, accidentarea lui Ciucă nu este atât de gravă precum a lui Florin Costea şi speră că Mădălin va fi refăcut complet până în luna august. Există însă şansa ca jucătorul să revină mai repede pe gazon, având exemplul lui Lucian Goian, care a jucat primul meci după trei luni şi zece zile de la operaţia efectuată de celebrul medic Paolo Mariani. Intervenţia chirurgicală va fi urmată de trei luni de recuperare, care va fi efectuată tot în cadrul clinicii din Roma, de persoane calificate.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII