21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSportul nipon trece prin momente dificile

Sportul nipon trece prin momente dificile

Seismul devastator de săptămâna trecută a lăsat Japonia într-un adevărat haos, sportul nipon trăind una dintre cele mai negre perioade din istorie. Rând pe rând, fotbalul, baseballul, maratonul de la Nagoya, Marele Premiu de MotoGP şi ciclismul au pierdut lupta cu natura, majoritatea competiţiilor fiind anulate. Doar din amânarea unei etape de fotbal, niponii înregistrează pierderi de 1,2 milioane de dolari din vânzarea de bilete, după cum notează hotnews.ro.
Baseballul este sportul rege al niponilor, iar sezonul care ar trebui să debuteze pe 25 martie va fi amânat. Pierderile vor fi de câteva zeci de milioane de dolari. Întrecerile din cele două divizii de fotbal din Japonia au fost suspendate. În plus, Japonia ar fi trebuit să joace cu Muntenegru pe 25 martie, iar microbiştii niponi îşi achiziţionaseră deja bilete la preţuri cuprinse între 25 şi 60 de dolari.
Organizatorii maratonului de la Nagoya au anulat competiţia, iar participanţii vor primi înapoi banii de înscriere, taxa fiind de 60 de dolari de persoană.
Seismul a avariat pista şi tribunele circuitului de la Motegi, motiv pentru care s-a hotărât ca Marele Premiu de MotoGP al Japoniei, din 24 aprilie, să fie anulat. Exista însă şi posibilitatea ca Marele Premiu să aibă totuşi loc în octombrie, iar pierderile financiare vor fi diminuate.
Şi Federaţia Internaţională de Patinaj a anulat Campionatul Mondial de Patinaj, care trebuia să se desfăşoare în Japonia, în perioada 21 – 27 martie. Este prima dată după 50 de ani când această competiţie este anulată. În anul 1961, CM nu a mai avut loc după ce întreaga delegaţie a SUA a murit în urma unui accident de avion.
Pe lângă toate acestea, japonezii au pierdut bani importanţi din anularea unor curse hipice, cicliste şi nautice. În mare parte, biletele pentru aceste întreceri au fost vândute, iar organizatorii vor restitui banii încasaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS