11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Mica maratonistă

Desemnată cel mai bun sportiv al anului 2010 în judeţul Gorj, la numai 17 ani, atleta Laura Popescu este hotărâtă să le calce pe urme celebrelor sportive gorjence Constantina Diţă şi Viorica Ghican.

Medaliată cu bronz la Campionatul European de cros montan, împreună cu echipa României, Laura Popescu a pătruns şi în top 10 al Federaţiei Române de Atletism pe anul 2010. Gorjencei i s-au recunoscut meritele şi acasă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj şi clubul CS Pandurii Târgu Jiu, unde este legitimată tânăra atletă (17 ani), plasând-o în fruntea ierarhiilor stabilite în urma rezultatelor de anul trecut. Pentru Laura Popescu totul s-a întâmplat pe neaşteptate, ca într-un vis. „Nu mă aşteptam să iau medalie de bronz la europene, dar trebuie să ai încredere în tine şi ambiţie. Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine. Îi datorez totul domnului Ion Bură, antrenorul meu, fără el nu cred că aş fi reuşit să ajung unde sunt. Cred că mi-am îndeplinit visul. Sper ca şi în 2011 să fiu tot pe primul loc. În spatele acestor rezultate e foarte multă muncă, două antrenamente pe zi, plus că mai am şi şcoală la Liceul cu Program Sportiv, dar merită munca“, a declarat Laura Popescu. Atleta din Gorj are două modele de succes, Constantin Diţă şi Viorica Ghican Dima, ambele alergătoare de cursă lungă, iar proba în care vrea să-şi construiască o carieră este cea de maraton. „Am două modele, Constantina Diţă şi actuala directoare a CS Pandurii, doamna Viorica Dima, care a fost cea mai bună din lume, să nu uităm, şi vreau să le calc pe urme. Proba mea favorită este cea de maraton, unde vreau să fac performanţă“, a mai spus Laura.

Cinci cluburi au punctat în 2010

Hotelul Brâncuşi din Târgu Jiu a găzduit, după cinci ani de pauză, Gala sportului gorjean, eveniment organizat de DJST Gorj, unde au fost premiaţi 25 de sportivi, cei mai buni din 2010, fondul de premiere alocat acestui eveniment fiind de 6.000 de lei. Cinci cluburi au avut reprezentaţi la acest eveniment: CS Pandurii, 21 de sportivi, Energia Turceni, Jiul Rovinari, LPS Târgu Jiu şi Club Motorsport Târgu Jiu, câte un sportiv. „Am gândit să aducem şi noi o mică floare a recunoştinţei pentru aceşti sportivi minunaţi, pentru antrenorii lor, pentru sacrificiile pe care le fac pentru sportul gorjean şi mai ales pentru ceea ce fac pentru imaginea acestui judeţ, pentru sutele de ore de muncă din spatele acestor performanţe. Din puţinul care a fost am considerat că merită această seară sportivii Gorjului. Am avut rezultate deosebite la atletism, box, radiogoniometrie, şi aşteptăm să avem şi anul acesta. Din păcate, asociaţiile nonguvernamentale care au ca obiect activitate de sport nu se implică atât cât ar trebui în susţinerea sportului, dar niciodată nu e târziu. Pe lângă multă muncă, trebuie să recunoaştem că e nevoie şi de bani. Nu se poate fără susţinere materială“, a declarat directorul DJST Gorj, Horaţiu Gorun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU