12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a rezistat doar o repriză cu Oltchim

SCM a rezistat doar o repriză cu Oltchim

SCM Craiova – Oltchim 25-40 „Sala Polivalentă“ Drobeta Turnu Severin, spectatori 1.000
SCM: Vlăsceanu, Ialomiţeanu – portari, Gogoriţă (10 goluri), C. Ilie (6), Crap (4), Bădiţă (3), Briscan (1), E. Nicu (1), Chitacu, Mihalschi, Mitran, Moise. Antrenori: Victorina Bora, Nicolae Drăgănoiu.
Oltchim: Tolnai (portar), Stanca (7), Pidpalova (6), Manea (5), Ozel (5), Nechita (5), Elisei (3), Puşcaşu (3), Szucs (2), Vizitiu (1), Geiger (1), Beşe (1), Han (1). Antrenori: Peter Kovacs, Aurelian Roşca, Maria Torok Duca.
Au arbitrat: Dorinel Gurbina – Emilian Stanciu (ambii din Caraş Severin).

Handbalistele de la SCM Craiova au fost învinse de campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea la o diferenţă de 15 goluri, după ce la pauză „galacticele“ aveau un avans de doar trei goluri.

SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, cele două echipe oltene din Liga Naţională de handbal feminin, s-au întâlnit sâmbătă, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, într-o partidă contând pentru prima etapă din retur. Fără Cristina Neagu, învoită de club pentru a merge în Suedia ca să-şi ridice premiul pentru cea mai bună handbalistă din lume, Oltchim a câştigat la scor disputa de la Severin, 40-25, înregistrând a 14-a victorie consecutivă în campionat din tot atâtea jocuri.
Prima repriză a meciului a fost echilibrată. Pe fondul unor greşeli în apărare, dar şi în atac ale „galacticelor“, handbalistele de la SCM Craiova au ţinut aproape de adversare. Cele care s-au remarcatele în prima părte au fost Ionela Stanca, de la Oltchim, autoare a şapte goluri, respectiv Alexandra Gogoriţă, de la Craiova, care a reuşit şase goluri. Repriza secundă a fost dominată clar de campioanele de la Oltchim, care au reuşit să marcheze 29 de goluri, faţă de cele 12 ale craiovencelor, conduse de pe bancă de Victorina Bora şi Nicolae Drăgănoiu. Handbalistele din Bănie, care în primele opt minute ale reprizei secunde nu au reuşit să „perforeze“ poarta apărată de Talida Tolnai, au fost surprinse de foarte multe ori de contraatacurile rapide ale jucătoarelor vâlcene. După ce au luat un avans liniştitor, elevele lui Peter Kovacs au jucat la spectacol, cu „aeriene“ şi pase pe la spate, spre încântarea spectatorilor severineni veniţi în număr mare la meci.

Gogoriţă, lăudată de toţi

Dincolo de înfrângere, antrenoarea-jucătoare de la SCM Craiova, Victorina Bora, a remarcat jocul bun al unora dintre elevele sale: „Mă bucur pentru câteva jucătoare din echipa mea, care au făcut faţă adversarelor, în multe momente ale meciului. Am reuşit doar în prima repriză se ne apropiem de adversare, iar în partea a doua fetele nu au mai fost la fel de concentrate. Am întâlnit o formaţie valoroasă, despre care am spus că poate alinia trei echipe în campionat şi cu toate trei termină pe podium, pentru că este diferenţă mare între Oltchim şi restul echipelor din campionat“.
Jucătoarea partidei poate fi considerată Alexandra Gogoriţă, autoarea a zece goluri, unele chiar spectaculoase, iar altă handbalistă din tabăra craioveană care a făcut un meci bun este Carmen Ilie, care a reuşit cinci goluri. Gogoriţă, sosită la SCM Craiova anul trecut împreună cu Carmen Ilie, de la Rulmentul Braşov, a fost lăudată şi de tehnicianul Oltchimului, Peter Kovacs: „Felicit jucătoarea Alexandra Gogoriţă, care a reuşit să marcheze zece goluri împotriva Oltchimului, ceea ce e mai greu în campionatul intern“.
Cât despre meci, tehnicianul campioanei a spus următoarele: „Am greşit foarte multe mingi în atac în prima repriză şi nu sunt mulţumit nici de apărare. Situaţia s-a schimbat în partea secundă, când am marcat şapte goluri fără să primim vreunul. După aceea, s-a pus problema doar a diferenţei de scor cu care ne vom impune“.
Ambii antrenori au trecut repede peste acest meci, spunând că îşi îndreaptă atenţia spre următoarele partide, foarte importante. Oltchim va juca însă cu duminică, pe teren propriu, cu Buducnost Podgorica, în primul meci din grupa principală a Ligii Campionilor, iar SCM Craiova, aflată pe locul 12 în campionat va înfrunta miercurea viitoare, în deplasare, pe Cetate Deva, contracandidată la evitarea retrogradării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS