13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la HCM, coordonate de George Burcea

Handbalistele de la HCM, coordonate de George Burcea

Cunoscutul profesor speră că în scurt timp câteva dintre handbalistele de la HCM Craiova vor face pasul spre marea performanţă.

HCM Craiova este un club privat de handbal care a luat fiinţă în 2006. În prezent, la HCM activează patru grupe de junioare (născute între anii 1993-2001), iar de puţină vreme preşedintele Marius Barcan l-a numit antrenor coordonator pe fostul său profesor, George Burcea, om cu mare experienţă în antrenorat, care a pregătit în trecut CS Universitatea, CS DWAR Craiova, dar şi echipe din străinătate. „Marius Barcan, fostul meu elev, în prezent economist, în calitatea de preşedinte al acestui club de junioare, m-a rugat să coordonez activitatea la toate grupele. Am acceptat cu plăcere şi vreau să ajut cu experienţa mea. Consider că un sport nu poate fi făcut ca lumea, dacă sportivul nu învaţă de mic ABC-ul. Am mers frecvent la stagii de pregătire în Franţa, iar copiii sunt foarte bine instruiţi“, a explicat profesorul universitar George Burcea.
Acesta merge la antrenamentele echipelor, face planurile de pregătire împreună cu antrenorii, care sunt foşti sportivi de la CS Universitatea Craiova, şi îi consiliază. Cât despre micuţele handbaliste, profesorul Burcea este optimist şi îşi spune primele impresii: „Fetele se comportă relativ bine, au entuziasm. Avem fete şi din Craiova, eleve la Colegii, care vin cu plăcere la antrenamente. Se trezesc la şase dimineaţa şi la şapte au antrenament, dar nu se plâng. Fără să dau nume, pot spune că în grupa lui Ionuţ Ristea sunt cinci fete dornice să facă performanţă şi au şi calităţi“.

Cu ochii pe fetele
din judeţ

HCM Craiova este un club care şi-a îndreptat atenţia încă de la început către copiii din mediul rural, pentru a avea bază mai mare de selecţie.
„Judeţul Dolj are un potenţial sportiv ridicat. Am înfiinţat un centru de selecţie la Leu, unde este profesor Andrei Onea, la Băileşti funcţionează clubul municipalităţii, CSM Progresul. Intenţionăm să mai facem centre la Filiaşi şi Bechet. Cele mai bune fete, după unu-doi ani, sunt selecţionate şi pregătite centralizat. Proiecte asemănătoare ca la HCM Craiova se derulează cu succes în oraşe precum Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov, Suceava şi Reşiţa“, a explicat profesorul Mihai Milu, secretarul clubului craiovean.
Cele patru grupe de junioare sunt antrenate de profesorii Ionuţ Ristea (antrenor junioare 4, născute în 1998-1999, şi minihandbal), Aurelia Cioc (minihandbal, grupă de iniţiere), Adrian Fojica (junioare II). Grupa cea mai mare de junioare 1 (născute în 1992-1993) este pregătită de profesorul Constantin Tosum şi reprezintă în competiţie CSS Craiova. HCM Craiova este reprezentantă în campionatul naţional de două grupe, junioarele 2 şi junioarele 4. Junioarele 2 sunt pe ultimul loc într-o serie grea, iar junioarele 4 vor debuta în campionat abia în luna aprilie. „Facem parte dintr-o grupă grea, cu CSS Caracal, Energetic Râmnicu Vâlcea, LPS Slatina, Chimia Râmnicu Vâlcea şi HC Oltenia Râmnicu Vâlcea. Trebuie să se califice doar două echipe la turneul semifinal, dar patru dintre ar fi meritat. Noi am acumulat doar eşecuri, nu suntem mulţumiţi, dar avem câteva fete care cresc în valoare în acest campionat“, a încheiat Mihai Milu.

Vor să dea sportive
la Sport Club Municipal

HCM are un protocol de colaborare cu SCM Craiova, echipă din Liga Naţională, care are obligaţie să aibă grupă de junioare. „Obiectivul nostru este să promovăm la senioare cât mai multe sportive. Unele junioare au fost îndrumate către SCM, club cu care există protocol de colaborare. Este vorba despre Dorina Iovan (1993, portar), Ramona Mirea (1993, centru) şi Mădălina Bonea (1994, extremă dreapta), sportive care merg la antrenamentele SCM. De altfel, Mădălina Bonea a fost în 2010 la lotul naţional şi a participat la câteva acţiuni, un turneu în Germania în luna august, apoi un stagiu de pregătire la Sfântu Gheorghe. Altă sportivă de la noi care a intrat în vederile loturilor naţionale este Narcisa Moraru, convocată în luna iulie la pregătire cu lotul de cadete la Râmnicu Vâlcea“, a spus Mihai Milu. Fiind un club privat, sportivele trebuie să plătească o taxă lunară de 30 de lei. Antrenamentele se desfăşoară în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, la Sala „Matei Basarab“ şi sala FEFS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU