11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep, surpriza de la Melbourne

Halep, surpriza de la Melbourne

Constănţeanca a bifat o victorie de moral la Australian Open, urmând-o pe Monica Niculescu în turul trei.

Tenismana română Simona Halep (foto) a reuşit o victorie pe cât de frumoasă pe atât de importantă în turul doi la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, urmând-o astfel pe olteanca Monica Niculescu în faza următoare. Conform frt.ro, constănţeanca de 19 ani, aflată în premieră pe tabloul principal de la Melbourne, a depăşit-o pe rusoaica Alisa Kleybanova, a 24-a favorită, cu scorul de 6-4, 7-6(2), aceasta fiind prima victorie obţinută în faţa unei jucătoare din Top 30 WTA. Simona Halep (77 WTA) urmează să o întâlnească pentru un loc în optimile de finală pe Agnieszka Radwanska (Polonia), a 12-a favorită, care a depăşit-o cu 6-3, 6-4 pe croata Petra Martic, o jucătoare venită din calificări.
Spre deosebire de Halep, Sorana Cârstea a fost eliminată în actul secund al competiţiei de la Antipozi, dotate cu premii totale de 24,7 milioane de dolari. Târgovişteanca de 21 de ani a pierdut pentru a doua oară în faţa israeliencei Shahar Peer (12 WTA), de data aceasta în minimum de seturi, scor 3-6, 2-6. Şi anul trecut a fost eliminată tot în turul doi de la Australian Open, singurul turneu de Mare Şlem la care nu a ajuns până acum în runda a treia. Pentru participarea în turul al doilea, Sorana Cârstea a fost răsplătită cu 100 de puncte WTA şi cu 32.000 de dolari.

Niculescu şi Dulgheru, victorioase la dublu

La dublu feminin, slătineanca Monica Niculescu şi chinezoaica Zi Yan (nr. 10) s-au calificat în turul doi, după ce le-au învins cu un dublu 6-2 pe polonezele Klaudia Jans / Alicja Rosolska. O victorie muncită au obţinut-o Alexandra Dulgheru şi Magdalena Rybarikova (Slovacia), cele două având nevoie de trei seturi, scor 4-6, 6-2, 7-6(6), să se detaşeze de cuplul Vania King (SUA) / Arantxa Parra Santonja (Spania).
În schimb, Raluca Olaru şi Zuzana Ondraskova (Cehia) nu au rezistat cuplului Olga Govortova (Belarus) / Ala Kudriavteva (Rusia), fiind eliminate în primul tur la capătul a două seturi, scor 1-6, 2-6.
În proba de dublu masculin, Horia Tecău şi partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, favoriţi numărul 11, au fost nevoiţi să abandoneze în runda inaugurală, într-un moment în care îi conduceau cu 6-4 şi 1-0 pe australienii Colin Ebelthite şi Adam Feeney. Problemele pentru Tecău şi Lindstedt au început chiar din prima săptămână a sezonului, când nordicul s-a accidentat la glezna dreaptă în semifinalele de la Brisbane. Din acest motiv, cei doi nu au putut juca apoi la Auckland, unde erau favoriţii principali, perioadă în care se spera în recuperare. Pentru Horia Tecău nu s-a terminat concursul de la Melbourne, urmând să evolueze în concursul de dublu mixt, unde face pereche cu americana Bethanie Mattek-Sands, şi unde urmează să întâlnească în runda inaugurală cuplul Lisa Raymond (SUA) / Wesley Moodie (Africa de Sud).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS