12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăman şi Bărboianu au depus memorii la LPF

Găman şi Bărboianu au depus memorii la LPF

După ce au părăsit Universitatea Craiova, cei doi jucători au trimis prin fax la Liga Profesionistă de Fotbal cereri pentru a deveni liberi de contract.

Pe 19 ianuarie, zi în care nu s-a ştiut mai nimic despre ei, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au făcut demersurile necesare la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a deveni liberi de contract. Aceştia au trimis prin fax câte o cerere prin care solicită constatarea încetării raporturilor contractuale cu Universitatea Craiova, ataşând memoriilor şi dezlegarea dată de club, datată 16 ianuarie şi prezentată în alb de Adrian Mititelu în ziua izbucnirii scandalului. Jucătorii în cauză au cerut judecarea speţei în lipsă şi cât mai rapid, din motive lesne de înţeles, jucătorii fiind interesaţi să-şi găsească urgent alte echipe.
CFR Cluj şi Steaua sunt echipele interesate de cei doi jucători ai Ştiinţei. Gigi Becali a anunţat chiar că este gata să ofere un milion de euro pentru Găman. Ulterior, a revenit şi a anunţat că îl interesează jucătorul doar dacă devine liber de contract. „Oracolul“ de la Bălceşti, Mitică Dragomir, a spus aseară la Sport.ro că Valerică Găman ar avea loc şi la Real Madrid!

Mititelu contraatacă

„Sunt nişte falsuri grosolane. Noi le-am dat ieri pe site-ul clubului, iar acum ne-au venit pe fax completate de mână. Le vom publica pe site să se vadă că este un fals: ambele au fost completate de aceeaşi mână. Niciodată acest club nu a încheiat acte de mână. Aceste acte nu au numere de înregistrare de la club. O să facem o plângere penală în acest sens. Deja nu mai este o discuţie la nivelul comisiilor. Din câte ştiu eu, Bărboianu şi Găman au semnat noi contracte luni. S-au discutat planurile de viitor ale echipei împreună cu ei. Nu ştiu dacă sunt implicaţi fraţii Becali: orice lucru este posibil“, a spus Vlad Roşca, vicepreşedintele Universităţii Craiova, la Sport.ro.
Şi patronul Adrian Mititelu a reacţionat la acelaşi post, declarând: „Sunt nişte falsuri! Dacă fac plângere, nimeni nu-i mai salvează pe Găman şi Bărboianu. Au termen-limită până luni să-şi retragă actele. Fals şi uz de fals e în cazul ăsta. Cel mai uşor este să depun plângere, dar amân lucrul ăsta pentru că îmi pare rău de aceşti copii. Ei sunt principalii care vor suferi. Dacă eu fac plângere, nu îi mai poate salva nimeni. Am un mesaj pentru părinţii acestor copii. Le dau termen până luni: ei ştiu că au semnat un act ilegal şi imoral. Piţurcă i-a băgat într-un joc mocirlos. Îi rog pe părinţii acestor copii să fie conştienţi că fiii lor riscă să ajungă nişte infractori. Nici Găman, nici Bărboianu nu vor purta tricoul Stelei. Există posibilitatea criminalistică să se dovedească cine a scris şi când a scris acele acte. Aş merge cu Victor Piţurcă la poligraf. Şi eu, şi jucătorii. Eu am acte încheiate după data în care sunt înregistrate actele lui Bărboianu şi Găman, acest caz este tranşat din start. Dar eu nu vreau să mă folosesc de actul pe care îl am, vreau să câştig pe dreptate“.

Dragomir: Judecăm după regulament

Preşedintele Ligii Profe-sioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, stă departe de scandalul iscat între Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă, pentru a nu fi acuzat că face jocurile vreunuia dintre ei. „Corleone“ a atras însă atenţia celor doi că riscă să fie excluşi din fotbal, dacă instanţele sportive vor constata încălcări grave ale regulamentelor. „Nu mă bag eu în problemele lui Mititelu şi Piţurcă. M-au întrebat cumva pe mine dacă e legal ce fac ei? Comisiile vor judeca după regulament, dacă greşesc, au terminat-o cu Liga. Probabil că se va ajunge la TAS. Cei de la Craiova nu au depus nici un dosar, jucătorii şi-au trimis memoriile prin fax“, a spus Dumitru Dragomir la Sport. ro.

Amânare pentru Iliev şi Gargorov
Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) a avut pe 18 ianuarie un prim termen în judecarea memoriilor pe care bulgarii Emil Gargorov şi Valentin Iliev le-au depus la LPF. Ei cer să devină liberi de contract motivând că nu şi-au primit prima de instalare, câte 100.000 de euro fiecare, şi salariile pe ultimele două luni. Atât Iliev, cât şi Gargorov au un salariu lunar de 12.000 de euro, datoria clubului faţă de cei doi ridicându-se la aproape 250.000 de euro. CSL a stabilit un nou termen de judecată pentru 25 ianuarie. Oficialii clubului Universitatea au declarat că este posibil ca bulgarii să rămână la Ştiinţa, Adrian Mititelu urmând să le plătească o parte din restanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

87 COMENTARII