22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEmoţii doar pe teren

Emoţii doar pe teren

Pandurii Târgu Jiu va depune pe 23 martie dosarul de licenţă pentru sezonul 2011-2012, dosar ce va fi evaluat de UEFA şi nu de FRF ca până acum. De aici şi emoţiile pentru multe grupări din Liga I. Nu şi pentru clubul condus de Marin Condescu, care a avut grijă să îndeplinească fără probleme criteriile impuse. Gorjenii au evitat să acumuleze datorii la bugetul de stat şi mai nou s-au mutat la Severin, stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin urmând să fie inspectat de Comisia de Licenţiere, iar condiţiile de acolo sunt de cinci stele. Trebuie doar ca echipa lui Grigoraş să înceapă sezonul 2011-2012 tot la Severin. „Din punct de vedere financiar şi al bazei sportive de la Severin nu avem emoţii cu licenţa. Cea de la Târgu Jiu este în reparaţii. Nu vine nimeni să facă inspecţia aici. Dacă începem campionatul viitor la Severin, acolo se va da licenţa pe baza sportivă“, a declarat Condescu. Siguri că nu se vor afla printre cele patru-cinci cluburi ce nu vor lua licenţa, previzionate de şeful LPF, Dumitru Dragomir, gorjenii au o singură grijă în acest sezon, să încheie deasupra liniei retrogradării.
Deşi a evitat să facă public bugetul pentru sezonul în curs, Condescu susţine că Pandurii Târgu Jiu nu duce lipsă de fonduri pentru a-şi desfăşura activitatea decent. „Bugetul l-am spus de o mie de ori. Să nu se înţeleagă acum şi să profite cei care dau din gură că noi avem bani. Avem la dimensiunile pe care le-am stabilit, nu ne scăldăm în bani. Căutăm să nu avem datorii la bugetul statului. Om avea şi noi noroc să luăm şi banii de la Ligă. În 2011 vin şi banii ăştia“, a mai afirmat Condescu.

Antohi, la Dunărea

Pandurii Târgu Jiu l-a împrumutat până în  vara anului 2012 pe atacantul Andrei Antohi (de 22 de ani) la divizionara secundă Dunărea Galaţi (locul 6 în B2). „Antohi va merge la Dunărea Galaţi, sub formă de împrumut, pe o perioadă de un an şi jumătate, însă în contract am specificat că jucătorul poate reveni la Pandurii în orice pauză de transferări, în funcţie de cerinţele antrenorului. A plecat la Dunărea Galaţi pentru a juca mai mult, pentru a avea jocuri în picioare măcar la nivelul ligii secunde“, a afirmat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Originar din Galaţi, Andrei Antohi a evoluat doar în trei meciuri pentru Pandurii Târgu Jiu în acest sezon, toate sub comanda tehnicianului Ionuţ Badea în startul campionatului. De la instalarea lui Petre Grigoraş pe banca tehnică, atacantul nu s-a mai regăsit nici pe foaia de joc, tehnicianul anunţând la începutul acestui an că renunţă la serviciile lui Antohi.

Test, cu Gaz Metan CFR

Pandurii Târgu Jiu va disputa două jocuri amicale în cadrul cantonamentului de la Băile Herculane, programat în perioada 13 – 20 februarie. Gorjenii au renunţat la amicalul cu FC Rapid Piatra Olt şi vor întâlni, în ordine, FC Drobeta (17 februarie, Liga a III-a) şi Gaz Metan CFR Craiova (20 februarie, Liga a II-a), ambele dispute urmând să fie găzduite, cel mai probabil, de stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

Ping-pong cu Lazăr

Revenirea portarului David Lazăr la Pandurii, echipa cu care se află sub contract, tinde să devină o telenovelă. După ce s-a antrenat cu Pandurii câteva zile în 2011, Voinţa Sibiu, clubul la care jucătorul este împrumutat până la vară, nu i-a permis să plece în cantonamentul de la Poiana Braşov, dorind să beneficieze de serviciile goalkeeperului până la finalul înţelegerii. După mai multe runde de negocieri, oficialii sibieni au cedat şi Lazăr a ajuns, cu întârziere, la Poiana Braşov. Acum, în lipsa unei înţelegeri scrise între cele două cluburi, cei de la Voinţa Sibiu îl cer din nou pe Lazăr, iar gorjenii sunt hotărâţi să atace şi alte piste pentru a-l păstra pe valorosul portar. „Am mizat pe onoarea preşedintelui Ioan Hămbăşan, de la Sibiu, şi m-am înşelat. Ne-am înţeles verbal în privinţa lui David Lazăr, l-am şi luat pe băiat în cantonament şi acum m-am trezit cu un telefon că treaba a picat. O să depunem memoriu la federaţie, că jucătorul are peste 60 de zile de când nu şi-a luat banii. O să mergem pe varianta asta pentru ca Lazăr să revină la noi“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU