10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele, la a doua victorie în play-off

Craiovencele, la a doua victorie în play-off

SCM-CSS Craiova – BCM Bega Danzio Timişoara 74-58 (18-11, 10-16, 23-10, 23-21)
Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, spectatori: 300.
SCM-CSS Craiova: Tina Huff, Adelina Ştefan (4), Fatou Kane (5p), Andreea Gliga (3), Anca Sipoş (18), Eniko Tarţa (9), Janina Simionca (17), Tena Matthews (18). Antrenor: Liviu Manea.
BCM Bega: Andra Hass (4), Ana Vuksic (5), Anita Mesaros (6), Miruna Bente (3), Laura Budean (5), Corina Moroşan (10), Mirela Nicola, Raluca Alecu, Ancuţa Stoenescu (25). Antrenor: Dan Ionescu.
Au arbitrat: Marius Epure, Vlad Ghizdăreanu.

Fetele de la SCM-CSS Craiova au încântat din nou publicul, depăşind la o diferenţă de 16 puncte pe BCM Bega Danzio Timişoara, şi ocupă locul trei în play-off.

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova nu cedează nici un punct pe teren propriu în debutul acestui play-off din Divizia A. Jucătoarele lui Liviu Manea au depăşit, miercuri seară, cu scorul de 74-58 (18-11, 10-16, 23-10, 23-21), formaţia BCM Bega Danzio Timişoara, în cadrul rundei a doua din această fază a competiţiei. La pauză, craiovencele aveau un avantaj minim, de un punct, scor 28-27, iar în finalul sfertului trei, pe care l-au câştigat clar, Eniko Tarţa a fost eliminată, pentru cinci faulturi. Şi Janina Simionca a părăsit terenul mai devreme, tot eliminată, iar în lipsa celor două titulare, SCM-CSS nu a mai putut să se impună la o diferenţă mai mare.
„Am învins o echipă destul de incomodă, cu jucătoare foarte arţăgoase, cărora arbitrii le-au trecut cu vederea multe faulturi. Cu toate acestea, am obţinut încă o victorie frumoasă, ceea ce ne dă speranţe pentru viitor“, a spus după meci craioveanca Anca Sipoş, care a stat în teren tot meciul, a marcat 18 puncte şi a reuşit şapte recuperări.

Fatou Kane, 24 de recuperări

Lideră detaşată la recuperări, 24 (6 ofensive, 18 defensive), a fost jucătoarea senegaleză Fatou Kane. „Kane a făcut un joc foarte bun, ajutându-ne foarte mult. A reuşit 24 de recuperări din cele 53 ale echipei. Aşa cum mă aşteptam, a fost un meci dificil. Am început bine, dar am avut o cădere în sfertul doi. Nu am fost îngrijorat, am schimbat apărarea şi lucrurile au revenit la normal. Este o victorie importantă, dar a trecut. Acum ne gândim la meciul cu Rapid. Trebuie să continuăm în acelaşi ritm dacă vrem să prindem Final Four-ul“, a declarat antrenorul craiovencelor, Liviu Manea.
În ultimele două minute ale partidei cu Timişoara a debutat la echipa din Bănie şi ultima achiziţie, americanca Tina Huff, jucătoare care măsoară 1,95 m şi a ajuns la echipă cu o zi înainte de meci şi a efectuat un singur antrenament alături de noile sale colege.
După victoria cu BCM Bega Danzio Timişoara, a doua consecutivă din play-off, SCM-CSS Craiova ocupă locul trei în clasament, iar mâine, de la ora 14.00, va juca în deplasare, contra celor de la Rapid Bucureşti, o echipă incomodă. Celelalte rezultate înregistrate în etapa a doua din play-off-ul Diviziei A:
LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe – CST BC Alexandria 69-61, Olimpia Bucureşti – Municipal Satu Mare 55-75 şi ICIM Arad – Rapid Bucureşti 89-54.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS