11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu început în forţă

Au început în forţă

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au învins categoric pe LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 74-51, în prima etapă a play-off-ului Diviziei A.

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au început cum nu se putea mai bine play-off-ul Diviziei A. Oltencele au obţinut sâmbătă seară, pe teren propriu, o victorie mare în faţa formaţiei LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 74-51 (10-13, 28-11, 14-14, 22-13). Dincolo de scor, îmbucurătoare este maniera în care s-au impus elevele lui Liviu Manea în faţa unui adversar care are ca obiectiv calificarea în Final Four.
Antrenorul echipei oaspete, Attila Veres, nu a putut miza în partida de sâmbătă pe cea mai bună jucătoare din lot, Ildiko Vass, şi absenţa sa a cântărit foarte mult. Craiovencele s-au descurcat foarte bine în apărare, iar la pauză aveau un avantaj de 14 puncte. În următoarele două sferturi au menţinut ritmul, s-au bătut pentru fiecare minge şi au obţinut o victorie categorică. Este de apreciat succesul cu Sfântu Gheorghe, ţinând cont de efortul depus de cele cinci jucătoare titulare din echipa craioveană. Anca Sipoş, Eniko Tarţa şi Janina Simionca au evoluat tot meciul, iar Fatou Kane şi nou-venita Tena Mathews au fost schimbate abia cu două minute înainte de finalul jocului.

Simionca, principala marcatoare

Janina Simionca, principala marcatoare pentru SCM-CSS în meciul de sâmbătă, cu 30 de puncte, dintre care un coş senzaţional de trei puncte de la jumătatea terenului, a spus că acum speră la o clasare pe podiumul Diviziei A: „Am avut un debut bun de play-off, mai ales că în această fază înfruntăm cele mai bune echipe din campionat. Sperăm să ajungem să jucăm Final-Four-ul şi, de ce nu, finala mare. Ne aşteptam să fie un meci greu, dar am jucat cât am putut de bine. Am avut o apărare destul de agresivă, după centrul terenului, şi am câştigat multe mingi“.
Antrenorul Liviu Manea a apreciat că jucătoarele sale au fost disciplinate tactic şi au evitat eventuale eliminări, care ar fi afectat destul de mult evoluţia ulterioară: „Într-adevăr, fetele au fost foarte disciplinate în apărare, pentru că altfel făceau faulturi şi noi nu aveam schimbări pe măsură. Ne lipseşte o jucătoare de talie pe bancă, după ce Joei Clyburn, cu care ne înţeleseserăm iniţial, a renunţat din cauza problemelor familiale şi s-a întors acasă. În condiţiile date, dacă ar fi ieşit Anca Sipoş sau Fatou Kane afară, nu avem ce face. Sper că până va veni altă jucătoare să ne descurcăm aşa.
Apreciez fetele că s-au luptat pentru orice minge. Am văzut şi luptă pe podea, nu numai la panou. Mi-a fost frică de acest meci, am obţinut o victorie mare, dar fără un nou succes în etapa de miercuri, cu Timişoara, nu are nici o valoare. Ne dorim să prindem primele patru locuri, eventual să ne luptăm pentru o medalie. Este foarte greu, dar echipele sunt de valori apropiate“. Liviu Manea a mizat pe jucătoarele: Sipoş (20 de puncte), Tarţa (11), Simionca (30), Kane, Matthews (11). Au mai intrat: A. Ştefan (2), Bonciog şi Gligă.

Băieţii, eşec neaşteptat la Iaşi

Dacă fetele s-au descurcat foarte bine în prima rundă din 2011, nu acelaşi lucru se poate spune despre baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, care au pierdut pe terenul formaţiei Politehnica Iaşi, scor 94-90 (18-26, 15-18, 34-14, 27-32). Jucătorii străini ai Craiovei au marcat 85 din punctele SCM-U, iar românii – doar şapte. „Am început foarte bine partida şi am intrat în avantaj la pauză, 44-33. În sfertul trei nu am contat în defensivă şi asta avea să ne coste. Este o înfrângere necalculată şi trebuie să recuperăm aceste puncte cât mai rapid. Am pierdut pe mâna noastră şi tot noi trebuie să reparăm această greşeală“, a spus antrenorul oltenilor, Adrian Budurean. Acesta a mizat pe jucătorii: Horton (17 puncte), Wohlleb (25), Gillespie (17), Dodoc (3) şi Simms (22). Au mai jucat: E. Lăpădat (2), Liddell (2), Albu, Bulancea, I. Corneanu şi Gavrilă (2).

Divizia A (f) – etapa I din play-off
Celelalte rezultate înregistrate în prima rundă din play-off: Municipal Satu Mare – CSB Teleorman Alexandria 66-41, BCM Danzio Timişoara – ICIM Arad 57-80, Universitatea Cluj – Politehnica Naţional Iaşi 77-64, CSU LPS Alba Iulia – BC Galactica Olimpia Braşov 81-42, CS Rapid Bucureşti – CS Olimpia Bucureşti 72-54. Miercuri, într-o etapă intermediară, SCM-CSS Craiova va juca tot acasă, cu BCM Danzio Timişoara.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU