10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să debuteze cu victorie

Vor să debuteze cu victorie

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova joacă sâmbătă la Iaşi, iar fetele de la SCM-CSS au meci pe teren propriu, cu LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe.

Cele două divizionare A de baschet craiovene vor disputa sâmbătă primul meci oficial din 2011. Echipa masculină SCM-U va evolua în deplasare contra formaţiei Politehnica Iaşi, în prima rundă din retur, iar fetele de la SCM-CSS vor înfrunta, pe teren propriu, de la ora 19.00, echipa LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe, în debutul play-off-ului.
La prima vedere, elevii lui Adrian Budurean vor avea un meci uşor, dar tehnicianul SCM-U spune că partida nu este câştigată dinainte doar prin faptul că adversarii stau mult mai prost în clasament decât oltenii: „Meciul de la Iaşi va fi dificil, chiar dacă în clasament adversara este sub noi. Va fi foarte important să debutăm cu dreptul. Toate partidele care vor veni sunt foarte grele. Sunt mulţi adversari abordabili, dar în primul rând noi trebuie să jucăm. Am dovedit-o şi în tur. Atunci când am jucat bine am învins chiar şi în deplasare, dar când am avut o atitudine delăsătoare am pierdut meciuri pe care era normal să le câştigăm acasă“. Budurean a adăugat că, deşi obiectivul echipei este evitarea retrogradării, el îşi doreşte mai mult, respectiv o clasare pe unul din locurile 10-12.
După încheierea turului de campionat, SCM-U Craiova se situează pe locul 13 (20 de puncte), cu cinci victorii şi zece înfrângeri, în timp ce ieşenii se află pe 14 (17 puncte), înregistrând două succese şi 13 eşecuri.
Delegaţia craioveană a plecat joi spre Iaşi, dar fără Menelik Barbary, nerefăcut complet după o recidivă la o entorsă.
În pauza competiţională, la SCM-U au avut loc câteva modificări. Au plecat Ronell Wooten şi Nikola Stojakovic şi au fost aduşi trei jucători, Tommie Liddell, Jermont Horton şi Brock Gillespi.  În plus, Cristian Corneanu a fost împrumutat la divizionara B Dunărea Giurgiu.

<

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS