21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPlay-off sau play-out?

Play-off sau play-out?

Energia Rovinari debutează duminică, de la ora 18.00, în retur, pe terenul echipei CS Otopeni, joc crucial pentru gorjeni în tentativa de a se califica în play-off-ul Diviziei A la baschet masculin la finalul sezonului regulat.

După ce în tur a pierdut surprinzător acasă cu CS Otopeni, scor 78-75, Energia Rovinari este obligată să-şi ia revanşa duminică pentru a mai spera la calificarea în play-off. Misiunea pare foarte dificilă, având în vedere că gruparea gorjeană l-a pierdut în această iarnă pe internaţionalul român Andrei Căpuşan, transferat la BC Mureş. De asemenea, delegarea arbitrilor Laurenţiu Grigoraş şi Ciprian Stoica, aceiaşi care au oficiat şi în tur, l-a iritat pe tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic. „Să nu uităm că în tur am avut doi arbitri, pe Grigoraş şi Stoica, arbitri pe care îi vom avea şi duminică. Întrebarea este de ce. În ultimele luni am lucrat ca Sherlock Holmes pentru a afla ce este între Grigoraş şi Lupusavei. Acum am realizat care este problema. În tur, în repriza a doua, aveam un avantaj de nouă puncte, Lupusavei se retrăgea şi Grigoraş i-a dat fault tehnic. Nimeni nu a înţeles de ce, dar eu, acum, ştiu de ce“, a spus Nikolic. Sârbul se arată destul de îngrijorat de această situaţie, mai ales că, după plecarea lui Căpuşan, rolul lui Lupusavei a căpătat mai mare importanţă. „Acum, în lipsa lui Căpuşan, voi fi nevoit să joc cu Lupusavei în jur de 20 de minute şi trebuie să lucrez foarte mult mental cu el pentru a nu se bloca psihic atunci când va fi din nou faţă în faţă cu Grigoraş. Nu este normal ca la meciul cu Otopeniul şi la meciul cu Asesoft Grigoraş să aplice acelaşi sistem cu fault tehnic la Lupusavei. Eu îl cunosc foarte bine pe Lupusavei, este un jucător cinstit şi, când a spus că a fost sancţionat degeaba, aşa este. După relaţiile pe care mi le-am făcut la Bucureşti, am aflat care este problema dintre Grigoraş şi Lupusavei. Sunt curios şi eu ce va face Grigoraş duminică. Poate îi va da două faulturi tehnice lui Lupusavei“, a declarat Nikolic.
Laurenţiu Grigoraş a arbitrat Energia Rovinari de cinci ori în turul campionatului, gorjenii reuşind o singură victorie, acasă, cu „U“ Mobitelco Cluj.

Obiectivul rămâne acelaşi

Deşi a pierdut unul dintre titulari, pe Andrei Căpuşan, şi în ciuda problemelor financiare, Energia Rovinari şi-a păstrat obiectivul, calificarea în play-off. Slobodan Nikolic s-a declarat mulţumit de modul cum s-au prezentat băieţii săi după vacanţă, una prea lungă, în opinia tehnicianului sârb. „Obiectivul rămâne acelaşi. Încercăm o clasare în primele opt, mai ales că programul primelor patru etape ne avantajează. Nu înţeleg de ce toată lumea se uită la clasament acum, la sfârşitul turului. Mai este un retur de jucat, abia atunci se trage linie şi se va definitiva totul. Sunt mulţumit de faptul că şi Porter, şi Louis Darby au revenit foarte bine pregătiţi fizic. La Belgrad am făcut antrenamente cu Stefan şi cu Kalanj în perioada de pauză. Doar Oluic, care stătea mai departe de Belgrad, nu a putut să vină să se antreneze cu noi în această pauză competiţională, una căreia nu prea i-am înţeles rostul, în opinia mea fiind prea lungă“, a declarat Nikolic.
Altfel, sârbii din lotul Energiei Rovinari au sărbătorit joi seară, la un restaurant din Târgu Jiu, trecerea în noul an, ei fiind ortodocşi de rit vechi. „Am avut o cină festivă la restaurantul Antique pentru a celebra venirea noului an pentru sârbi, chiar dacă avem un meci important duminică. Este Anul nou şi era normal să avem şi noi o mică sărbătoare“, a precizat Nikolic. Cum Energia Rovinari se confruntă cu mari probleme financiare, Nikolic încearcă să ajute la redresarea clubului prin atragerea unor sponsori. „În ultimele zile s-a creat o presiune prin faptul că s-a vorbit despre o posibilă desfiinţare a echipei din vară. Eu trebuie să am jucătorii mereu sub control, să discut cu ei, să îi fac să joace şi să nu se gândească la altceva. De un lucru sunt însă sigur, acela că cele 15 meciuri ale returului şi cele din play-off se vor juca şi o vom face cât putem de bine. Ce se va întâmpla din vară nu pot eu să spun. Sunt sigur că în primele patru meciuri jucătorii vor fi concentraţi doar asupra jocurilor. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire la Bucureşti cu un foarte bun prieten, care ar putea deveni sponsor al echipei. În rândul jucătorilor nu se discută deocamdată despre bani. Ei sunt dornici să arate ceva pe teren“, a mai spus Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS