10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: O nouă echipă la Craiova!

Piţurcă: O nouă echipă la Craiova!

Piţi a afirmat că la Craiova există ideea unui proiect de a se crea o nouă echipă condusă de foşti mari jucători, de oameni profesionişti, după modelul Barcelona, adică suporterii să fie acţionari ai formaţiei. Acesta a dezvăluit că deja a vorbit cu mulţi oameni potenţi din punct de vedere financiar care doresc să fie investitori ai noii grupări.

Piţurcă a fost invitat vineri seară la sport.ro şi a vorbit despre relaţia sa cu Universitatea, cât şi despre posibilitatea ca în Bănie să apară un nou club. „La Craiova se va crea o nouă echipă, un nou club, dacă toată suflarea oltenească îşi doreşte acest lucru. O echipă a suporterilor, finanţată de consiliile locale. O echipă care să fie condusă de foşti mari jucători, de oameni profesionişti în fotbal. Eu nu renunţ la ideea de a îmbrăţişa modelul Barcelona ca suporterii să fie acţionari la echipă. Dacă se va iniţia un astfel de proiect, voi fi promotorul lui. Am vorbit cu mulţi oameni potenţi care îşi doresc acest lucru.
Am fost sunat de la Bucureşti de un om mare de afaceri, care mi-a propus să creăm o nouă echipă la Craiova. Mititelu degeaba bagă bani pentru că el nu se pricepe la fotbal şi nici nu are profesionişti lângă el. Nu aş mai vrea să vorbesc despre Adrian Mititelu, nu mai are rost. Eu am alte planuri“, a spus Piţi.

„Nu mai pot continua
cu Mititelu şi Ştiinţa“

Alte declaraţii ale lui Piţurcă: „Din păcate, nu mai pot continua cu Mititelu şi Universitatea Craiova. În viitorul apropiat, aş putea continua alături de suporterii Craiovei, să vedem sub ce formă. Pentru mine, Craiova aproape este un capitol închis. Probabil va trebui să ne despărţim oficial. Această suspendare va dispărea la începutul săptămânii viitoare pentru că este ilegală. Mititelu Adrian, dacă vrea să se despartă de un antrenor, va trebui să o facă aşa cum cere legea. Nu poate să încalce un contract.
În plan sportiv, tot ce a făcut Mititelu înseamnă o demitere unilaterală. Jucătorii au fost anunţaţi peste capul meu că nu au voie să vină la reunire. Contractul meu este unul de muncă. Contractul meu este înregistrat şi la FRF, ca un om care munceşte în fotbal. Trebuie să fiu foarte atent ce vorbesc, pentru că Mititelu caută motive să mă demită fără a-l costa nimic, fără a plăti nimic. Mă voi adresa instanţelor sportive. Mititelu încearcă să mă demită sub motivul că nu am venit la antrenamente, dar eu am venit la reunire. Este penibil să nu fii lăsat la cantonament, jucătorii sunt bulversaţi“.

„Suporterii mi-au cerut să-i fac rău lui Mititelu“

Managerul suspendat a abordat şi alte probleme: „Am fost sfătuit de prieteni să nu mă asociez cu acest om. Suporterii mi-au cerut să-i fac rău numai ca să scape de el. Ce s-ar fi întâmplat dacă Piţurcă n-ar fi venit în luna august cu nişte bani la Craiova? Am fost folosit. Când n-am mai avut bani, Mititelu a inventat o suspendare. Am băgat în această echipă câteva sute de mii de euro, nu mai vreau aceşti bani înapoi. Adică, n-am băgat nici un ban la Craiova. Sunt dispus să pierd aceşti bani.
Vreau ca Adrian Mititelu să fie un exemplu pentru toţi patronii din Liga 1 care nu respectă contractele antrenorilor. Mititelu va fi nevoit să-şi respecte contractul“.

„Exclus să revin
la Steaua acum“

Piţi a comentat şi afirmaţiile lui Gigi Becali despre viitorul său ca antrenor: „M-a supărat (Gigi Becali – n.r.) cu declaraţiile, auzi că eu nu voi mai antrena în ţară. Acum spune că el pe Lăcătuş nu-l dă afară, deşi acum puţin timp voia să scape de el. Este exclus ca eu să vin la Steaua în perioada imediat următoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

158 COMENTARII