16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Divorţ oltenesc

Astăzi este ultima zi a anului 2010, iar la Universitatea nu e bine. În loc de cozonaci alb-albaştri şi urări de bine, avem parte de preambulul unui posibil divorţ oltenesc. Vor urma zile crispate pentru suporteri şi întreaga suflare a Ştiinţei. Credeam că, odată adus Victor Piţurcă la Craiova, Adrian Mititelu va avea ştiinţa de a evita scandalurile. Din varii motive, încă confuze, Craiova devine un vulcan gata să erupă după Sărbătorile de iarnă. Scandalurile şi tensiunile care au măcinat Ştiinţa în ultimii ani (şi care au dus inclusiv la retrogradarea din 2005) nu au luat sfârşit, aşa cum se părea în această toamnă. Toată povestea actualului război rece dintre Mititelu şi Piţurcă, scandal declanşat, ca de obicei, de finanţatorul Universităţii, pleacă de la neputinţa financiară a lui Mititelu. Se zice că în Craiova, de când Mititelu a preluat brandul Ştiinţei, dacă nu exista o stare de incertitudine, ea trebuie inventată! Aşa cum face şi acum patronul echipei. Nu tragem din toate poziţiile în Mititelu, dar Universitatea tinde să devină, din cauza deziluziilor şi a scandalurilor din era Mititelu, un loc de care, probabil, se vor feri mulţi oameni, fie că se numesc potenţiali finanţatori sau antrenori. Declaraţia olandezului Wotte de acum câteva zile este foarte semnificativă în acest sens: „Îmi pare rău pentru toţi oamenii care iubesc Universitatea Craiova şi pentru toţi cei care au avut încredere în vorbele lui Mititelu. Dacă aş fi ştiut că acesta este caracterul lui Mititelu, nu aş fi venit niciodată la Universitatea Craiova!“.
Nu cunoaştem detalii din contractul lui Victor Piţurcă încheiat cu Universitatea, nu ştim care sunt înţelegerile şi clauzele reale nici în privinţa garanţiilor acelui împrumut, nici în privinţa obligaţiilor faţă de Piţurcă. Ştim însă că ele există şi că au termene în această iarnă! Apropiindu-se aceste termene, finanţatorul a pornit la posturile TV un fel de atac la adresa lui Piţi şi a apropiaţilor acestuia, cu fel de fel de acuzaţii. Echipa se află în vacanţă, iar, în loc de a fi preocupat de întărirea lotului şi de rezolvarea unor probleme financiare, Mititelu doar vorbeşte, vorbeşte… Şi în fiecare zi inventează câte o „ştire“.
Suporterii Ştiinţei care prin revenirea echipei acasă şi numirea lui Victor Piţurcă manager-antrenor al oltenilor s-au reapropiat de gruparea alb-albastră, dovedindu-şi ataşamentul ca pe vremurile bune ale Universităţii, acum sunt supăraţi şi derutaţi că, tocmai când speram ca echipa-fanion a oltenilor să revină în prim-planul fotbalului românesc, ne tăiem singuri coarda, cum se zice.
Ce se va întâmpla în ianuarie? E greu de spus, dar pesimiştii prevăd o ruptură între el şi Piţi. Mititelu nu are puterea să recunoască faptul că nu poate de unul singur să facă performanţă. El este un „nebun frumos“ al Ştiinţei, dar scadenţele se apropie. Ştiinţa nu merita un asemenea final! Dar, ştiţi cum se spune, speranţa moare ultima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII